Πέμπτη, 01 Φεβρουαρίου 2018 11:46

Ψάχνουν λύση για τα πυρόπληκτα δάνεια Κωνσταντινέας και Ξυγκώρος

Ο βουλευτής Μεσσηνίας Πέτρος Κωνσταντινέας πραγματοποίησε τη Δευτέρα 29 Ιανουαρίου, συνάντηση με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας Βαγγέλη Ξυγκώρο, προκειμένου να ενημερωθεί διεξοδικά για το θέμα των «πυρόπληκτων δανείων».

Η συνάντηση έγινε με αφορμή αυτήν που πραγματοποίησαν τα επιμελητήρια των πυρόπληκτων νομών την προηγούμενη εβδομάδα στην Τρίπολη και η συζήτηση αφορούσε, κυρίως, το μείζον πρόβλημα που απασχολεί δεκάδες επιχειρήσεις και στο νομό Μεσσηνίας, που έλαβαν δάνεια σε δύσκολες συνθήκες, και έχουν την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου, η οποία έληξε στις 31.12.2017, με αποτέλεσμα τα τεράστια επιτόκια που καλούνται εφεξής να καταβάλουν είναι βέβαιο πως θα τις οδηγήσουν στην οικονομική καταστροφή.

Ο κ. Ξυγκώρος μετέφερε τις απόψεις των συναδέλφων του επί του θέματος, προκειμένου να επιχειρηθεί και να επιτευχθεί μία εφαρμόσιμη λύση, για να καταστεί εφικτή η εξυπηρέτηση των πυρόπληκτων δανείων και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις να παραμείνουν στη ζωή, συνεισφέροντας στην απασχόληση, στην ανάπτυξη και στα δημόσια έσοδα.

Ο κ. Κωνσταντινέας από την πλευρά του δεσμεύτηκε ότι το θέμα θα το μεταφέρει στα αρμόδια υπουργεία και σύντομα θα υπάρξει συνάντηση των εκπροσώπων των επιμελητηρίων των «πυρόπληκτων νομών» για την εξεύρεση ευνοϊκής ρύθμισης.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

04/2021

Περισσότερο διαβασμένα