Πέμπτη, 11 Ιανουαρίου 2018 11:05

Μεταστεγάζονται Δασαρχείο Καλαμάτας και Αποκεντρωμένη Διοίκηση

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Προσπάθεια αξιοποίησης κτιρίων του Δημοσίου για την εξοικονόμηση δαπανών έχει ξεκινήσει το τελευταίο διάστημα με τη μετεγκατάσταση υπηρεσιών σε κρατικά κτήρια. 

Στο πλαίσιο των διαδικασιών που έχουν ξεκινήσει, δρομολογείται η μετεγκατάσταση του Δασαρχείου Καλαμάτας και των υπηρεσιών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης που στεγάζονται σε μισθωμένα κτίρια στην οδό Ύδρας και στην οδό Αθηνών αντίστοιχα, στο κτήριο του άλλοτε Ινστιτούτου Ελαίας, στην οδό Λακωνικής, ιδιοκτησίας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Αυτό συζητήθηκε σε συνάντηση που είχε η βουλευτής Μεσσηνίας ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Παναγιώτα Κοζομπόλη – Αμανατίδη με τον συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Νικόλαο Παπαθεοδώρου.

Η μετεγκατάσταση των παραπάνω υπηρεσιών, σύμφωνα με την κ. Κοζομπόλη, είναι επιβεβλημένη για εξοικονόμηση δαπανών από την αξιοποίηση κτιρίων του δημοσίου, αλλά και για την καλύτερη διάταξη και λειτουργία των συγκεκριμένων υπηρεσιών, καθότι το συγκεκριμένο κτίριο έχει μεγάλο εμβαδόν.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στις 8 Ιανουαρίου στην Πάτρα και τα θέματα που συζητήθηκαν αφορούσαν στην πορεία μετεγκατάστασης των Υπηρεσιών Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μεσσηνίας, σε κτίρια του δημοσίου.

Επιπλέον συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην καλύτερη και αποτελεσματικότερη λειτουργία των υπηρεσιών που ανήκουν στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.