Παρασκευή, 26 Απριλίου 2019 13:29

"Staramaki" από σιτάρι αντί για πλαστικό καλαμάκι! - Αναζητούνται πόροι από την Ευρωπαϊκή Ένωση

Τους εθελοντές του συλλόγου «Omnes» συνάντησε στο πλαίσιο της πρόσφατης περιοδείας του στο Κιλκίς, ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης. Κατά τη συνάντηση ο κ. Παπαδημούλης ενημερώθηκε για το project «Staramaki» από τον επικεφαλής της ομάδας, Στέφανο Καμπέρη. Πρόκειται για μια ιδέα δημιουργίας καλαμακίων από σιτάρι με σκοπό να αντικατασταθούν τα πλαστικά καλαμάκια μίας χρήσης.

Στην ανακοίνωσή του ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κάνει ιδιαίτερη αναφορά σε ρεπορτάζ σχετικά με το «Staramaki» που είχε πρόσφατα δημοσιεύσει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

O κ Παπαδημούλης συνεχάρη την ομάδα εθελοντών και δήλωσε πως πρόκειται για «μια θετική και καινοτόμα πρωτοβουλία, που εντάσσεται στο πνεύμα και τους στόχους της κυκλικής οικονομίας, με συνέπεια απέναντι στο περιβάλλον, την οποία πρέπει να στηρίξουμε». Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβε τη δέσμευση να διερευνηθούν οι δυνατότητες πρόσθετης χρηματοδοτικής στήριξης για το project «Staramaki», μέσω κονδυλίων που απευθύνονται στην έρευνα και την καινοτομία.

Ο σύλλογος «Omnes» ιδρύθηκε το 2016 και αναπτύσσει παράλληλα σημαντικό έργο στη διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος, στεγάζοντας 120 οικογένειες στο νομό Κιλκίς.

Η συνάντηση με τον σύλλογο «Omnes» έγινε με αφορμή την επίσκεψη του κ. Παπαδημούλη στο Κιλκίς, προκειμένου να συμμετέχει στην πολιτική εκδήλωση της Ν. Ε. ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς, με συνομιλητή τον εξίσου υποψήφιο ευρωβουλευτή του κόμματος

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα