Τρίτη, 06 Νοεμβρίου 2018 12:29

«Έδωσαν ζωή» στην καμένη γη στα Μέγαρα

Την Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2018, πραγματοποιήθηκε δενδροφύτευση στην περιοχή του λόφου ΣΤΙΚΑ, δυτικά των Μεγάρων με τη συνεργασία του Δήμου Μεγαρέων και του ταξιδιωτικού Ομίλου Επιχειρήσεων “ANTAEUS TRAVEL & TOURISM”  με έδρα την Γλυφάδα.


Ομάδα πενήντα ατόμων του ως άνω ταξιδιωτικού Οργανισμού, νέοι και νέες με επικεφαλής τους ιδιοκτήτες κ.κ. ΒΑΣΙΛΗ ΧΑΤΖΑΝΤΩΝΗ και ΓΙΑΝΝΗ ΝΙΚΟΛΑΟΥ προσήλθαν από τις πρωϊνές ώρες στην περιοχή ΣΤΙΚΑ του Δήμου Μεγαρέων, η οποία υποδείχθηκε από το Δασαρχείο  και προέβησαν στην φύτευση πεντακοσίων (500) δενδρυλλίων (Πεύκη Χαλέπιος, Σπάρτα, Κυπαρίσσι ορθόκλαδο, Σχίνος, Ράμνος), τα οποία θα αλλάξουν την εικόνα του τοπίου με ότι αυτό συνεπάγεται.
Η εθελοντική αυτή δράση υλοποιήθηκε με πρωτοβουλία του προσωπικού του μεγάλου ταξιδιωτικού Ομίλου Επιχειρήσεων ANTAEUS TRAVEL & TOURISM και συνεννόηση με την Διοίκηση του Δήμου Μεγαρέων και το Γραφείο επικοινωνίας του Δήμου Μεγαρέων στο πλαίσιο της εταιρικής Κοινωνικής ευθύνης με στόχο την προστασία και την συνεχή βελτίωση του περιβάλλοντος.
Εκ μέρους του Δήμου Μεγαρέων συμμετείχαν ο Διευθυντής του τομέα Καθαριότητος και Πρασίνου κ. Δημήτρης Πρωτόπαπας (Γεωπόνος) και ο κ. Χρήστος Μενιδιάτης Γεωπόνος επίσης που είχαν και την εποπτεία της όλης διαδικασίας και ο υπεύθυνος του Γραφείου Επικοινωνίας του Δήμου Μεγαρέων κ. Γιάννης Γκίνης.
Ο κ. Βασίλης Χατζαντώνης μίλησε με ενθουσιασμό για την συγκεκριμένη δράση τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι « επιλέξαμε το Δήμο Μεγαρέων για τη συγκεκριμένη προσφορά γιατί αναγνωρίζουμε την μεγάλη ιστορία της πόλης, τον Βύζαντα, που έκτισε την Κωνσταντινούπολη και δημιουργήθηκε το Βυζάντιο, τους αγώνες των Μεγαριτών την δεκαετία του 1970 που ξεσηκώθηκαν όταν ξεριζώθηκαν άδικα από τον Μεγαρίτικο κάμπο χιλιάδες ελαιόδενδρα και την ταλαιπωρία των κατοίκων εξαιτίας των πλημυρών και της τελευταίας πυρκαγιάς στην Κινέτα, που κατέκαυσε χιλιάδες στρέμματα δασικής έκτασης.»
Ο Δήμαρχος Μεγαρέων κ. Γρηγόρης Σταμούλης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
« Επιθυμώ από καρδιάς να επαινέσω δημόσια και να ευχαριστήσω όλα τα μέλη της ομάδας του γνωστού ταξιδιωτικού Ομίλου ANTAEUS TRAVEL & TOURISM, που συμμετείχαν στην σημερινή δενδροφύτευση, εδώ στην περιοχή του λόφου ΣΤΙΚΑ,  το αποτέλεσμα της οποίας βλέπουμε με ιδιαίτερη ικανοποίηση.
Θερμά συγχαρητήρια σε όλους, άνδρες και γυναίκες και στους επικεφαλής κ.κ. Βασίλη Χατζαντώνη και Γιάννη Νικολάου για την ευγενική τους χειρονομία.»

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα