Τετάρτη, 22 Αυγούστου 2018 23:55

'Ανθρωποι και χελώνες: Η μαγεία της συνύπαρξης σε μια παραλία (φωτογραφίες)

Η μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλεται από τους εθελοντές για την προστασία της κάθε φωλιάς θαλάσσιας χελώνας στην περιοχή του Κυπαρισσιακού κόλπου βρίσκει πολλούς υποστηρικτές ανάμεσα στους πολίτες και τους επαγγελματίες.

Και παρά το γεγονός πως είναι μακρύς ακόμα ο δρόμος για να συνυπάρξουν αρμονικά ο άνθρωπος και τα χελωνάκια σε μια παραλία, αξίζει να σημειωθεί η μεγάλη προσπάθεια που γίνεται για την ευαισθητοποίηση όσο το δυνατόν μεγαλύτερης μερίδας πολιτών.

Η δραστηριότητα που έχει αναπτύξει ο Σύλλογος για την Προστασία της Θαλάσσιας Χελώνας "Αρχέλων" είναι πολύ σημαντική με τη σήμανση της κάθε φωλιάς που εντοπίζεται. Στόχος είναι να προστατευθούν τα αβγά της χελώνας που επέστρεψε στην παραλία που γεννήθηκε για να γεννήσει τα δικά της αβγά, και τα μικρά χελωνάκια στη συνέχεια να κατευθυνθούν με ασφάλεια προς τη θάλασσα.

Σημαντικό ρόλο παίζουν οι λουόμενοι που οφείλουν να μένουν μακριά από τις φωλιές και να μην δημιουργούν εμπόδια στη διέλευση της χελώνας που βγαίνει για να γεννήσει και στα χελωνάκια που θέλουν να βρουν το νερό.

Για το λόγο αυτό άλλωστε μαζεύονται στο τέλος της ημέρας ξαπλώστρες, ξύλινοι διάδρομοι,καρέκλες και τραπεζάκια από τις αμμουδιές, όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση στην παραλία με τις αμμοθίνες, στο Πετροχωρι.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα