Πέμπτη, 02 Αυγούστου 2018 10:04

Πελοπόννησος Πρώτα: Αμέλεια και αδιαφορία δήμων στην περιφέρειά μας για τους δασικούς χάρτες

Αμέλεια και αδιαφορία σε δήμους της περιφέρειας Πελοποννήσου καταλογίζει για τους δασικούς χάρτες, με ανακοίνωσή της, η «Πελοπόννησος Πρώτα».

Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:
Μετά από δεκαετίες ξεκίνησε επιτέλους η ολοκλήρωση των δασικών χαρτών στη χώρα μας.

Μέχρι τώρα έχει υλοποιηθεί σχεδόν το 50% του απαραίτητου έργου, όμως υπάρχουν σημαντικές καθυστερήσεις ανά περιοχή.

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας για πολλοστή φορά δίνει παρατάσεις ανάρτησης των δασικών χαρτών αφού ορισμένοι δήμοι, και στην περιφέρειά Μεσσηνίας, δεν ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους. Πιο συγκεκριμένα, με πρόσφατη απόφασή του:

1. Δίνει παράταση έως 27/8/2018 για 15 δήμους μεταξύ των οποίων οι Άργους - Μυκηνών και Ναυπλιέων, προκειμένου να κλείσουν εκκρεμότητες, που έχουν να κάνουν με την οριοθέτηση οικισμών και οικιστικών πυκνώσεων στα υπόβαθρα που χρησιμοποιούνται για τους δασικούς χάρτες.

2. Ενημερώνει ότι υπάρχουν ακόμα 29 δήμοι σε όλη τη χώρα που αδιαφορούν για τα δικαιώματα των δημοτών τους και για τη θεσμική τομή των δασικών χαρτών. Σε αυτούς υπάγονται οι δήμοι Γορτυνίας και Επιδαύρου της περιοχής.

Σύμφωνα με τα παραπάνω, καλούμε τους συγκεκριμένους δήμους να συνεργαστούν με το Υπουργείο για την οριοθέτηση των οικιστικών περιγραμμάτων ανταποκρινόμενοι στις υποχρεώσεις τους και την περιφέρεια Πελοποννήσου να συμβάλει και να συνδράμει στο σκοπό αυτό με τη σύναψη προγραμματικών συμβάσεων. Θυμίζουμε ότι έχουν υπογραφεί δεκάδες συμβάσεις μεταξύ της περιφέρειας και των δήμων με υποδεέστερα και μικρότερης αξίας αντικείμενα.

Η ολοκλήρωση των δασικών χαρτών είναι βασικό εργαλείο για την κατοχύρωση των δημόσιων και ιδιωτικών συμφερόντων, για την προστασία του περιβάλλοντος, για την ανάπτυξη των περιοχών και τη θωράκιση της χώρας μας από καταστροφές, όπως αυτές που προσφάτως βιώσαμε και βιώνουμε, είτε λόγω των κλιματικών αλλαγών είτε λόγω έλλειψης υποδομών είτε λόγω τυχαίων συμβάντων και εσκεμμένων πράξεων.

 

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

04/2021

Περισσότερο διαβασμένα