Παρασκευή, 13 Ιουλίου 2018 12:45

Βραβεία για το περιβάλλον απέσπασε ο δήμος Ιλίου

Bronze και silver βραβεία για την προστασία του περιβάλλοντος και τη βιώσιμη ανάπτυξη απέσπασε ο δήμος Ιλίου στην ενότητα Sustainable Activities, στο πλαίσιο των Environmental Awards 2018, την Τρίτη 10 Ιουλίου 2018.

Συγκεκριμένα, διακρίθηκε με το bronze βραβείο στην κατηγορία Sustainable Built Environment, για την ενεργειακή αναβάθμιση κτιριακών εγκαταστάσεων και υποδομών του δήμου και το silver βραβείο στην κατηγορία Sustainable Transport & Mobility, στο πεδίο της κινητικότητας για τη χρήση ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων.

Όπως δήλωσε ο δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος:

«Οι πρωτοβουλίες που υλοποιούμε είναι εναρμονισμένες με τις αρχές της αειφορίας και σκοπό έχουν την ενεργειακή αποδοτικότητα και τη μείωση των αρνητικών επιπτώσεων στο Περιβάλλον. Οι διακρίσεις αυτές επιβραβεύουν τη διαρκή συλλογική μας προσπάθεια για την προστασία του και την οικολογικά στοχευμένη πολιτική μας, η οποία περιλαμβάνει πλήθος συνεργασιών και δράσεων, με συνέπεια στις υποχρεώσεις που απορρέουν από το σύμφωνο των δημάρχων, το οποίο υπογράψαμε το 2010.

Οι περιβαλλοντικές μας πρακτικές, εκτός από τον εκσυγχρονισμό δημοτικών κτιρίων και τη χρήση ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων, για τα οποία διακριθήκαμε και σχεδιάζουμε να επεκτείνουμε, περιλαμβάνουν επίσης, πλήθος άλλων δράσεων, όπως την ένταξη έργων μας στο πρόγραμμα «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ», την επέκταση της αντικατάστασης ενεργοβόρων φωτιστικών σωμάτων οδοφωτισμού με νέας τεχνολογίας (LED), τη συμμετοχή μας σε ευρωπαϊκά προγράμματα όπως, το ευρωπαϊκό έργο GREEN TWINNING, καθώς επίσης, τη συνεργασία και την ανταλλαγή τεχνογνωσίας με δήμους άλλων χωρών.»

 

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

04/2021

Περισσότερο διαβασμένα