Σάββατο, 22 Ιουνίου 2024 20:52

Λόγω της έκτακτης ανάγκης, δημιουργία κέντρου παρακολούθησης της κλιματικής αλλαγής στην Πελοπόννησο (Βίντεο - Φωτογραφίες)

Λόγω της έκτακτης ανάγκης, δημιουργία κέντρου παρακολούθησης της κλιματικής αλλαγής στην Πελοπόννησο (Βίντεο - Φωτογραφίες)

Το Περιφερειακό Σχέδιο για την Προσαρμογή στην Κλιματική Αλλαγή (ΠεΣΠΚΑ) της Περιφέρειας Πελοποννήσου παρουσιάστηκε σε ημερίδα που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 20 Ιουνίου στο ξενοδοχείο Philoxenia. Για το Σχέδιο και τις σχετικές μελέτες μίλησαν ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης Πτωχός και ο γενικός γραμματέας της Ακαδημίας Αθηνών, Χρήστος Ζερεφός. Για τους υδάτινους πόρους μίλησε ο Πέτρος Βαρελίδης, γενικός γραμματέας Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Δείτε το βίντεο:



Ο περιφερειάρχης παρουσίασε την έρευνα ανακοινώνοντας μεταξύ άλλων τη δημιουργία παρατηρητηρίου κλιματικής αλλαγής στην Καλαμάτα. Ο κ. Ζερεφός έκρουσε για ακόμη μια φορά τον κώδωνα του κινδύνου και ανέφερε ότι πρέπει να γίνουν σημαντικές αλλαγές για τη βιωσιμότητα της περιφέρειας και την αντιστροφή των εκτιμήσεων για το κλίμα.

\

Προσοχή!!! Η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο εφόσον αναφέρεται στην καταχώρηση ως πηγή η eforigi.gr με ενεργό σύνδεσμο.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ 

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022