Τρίτη, 10 Ιουλίου 2018 12:51

Μάκαρης: Ποιος φταίει τελικά για τα στραγγίδια στους Πέντε Δρόμους στον Ταΰγετο;

Επανέρχεται στο θέμα των σκουπιδιών στον Ταΰγετο η δημοτική παράταξη Καλαματας "Ανοιχτός Δήμος - Ενεργοί Πολίτες".

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

Πριν από λίγες μόλις ημέρες επισημάναμε στη Δημοτική Αρχή την ανάγκη για άμεσες ενέργειες, προκειμένου να μην επαναληφθούν φαινόμενα όπως εκείνα της ροής υπολειμμάτων και στραγγιδίων από την περιοχή της Μαραθόλακκας στην περιοχή των Πέντε Δρόμων, που κατέληγαν προς την κοίτη Νέδοντα.

Χτες στο Δημοτικό Συμβούλιο ενημερώσαμε για έγγραφο της Περιφέρειας Πελοποννήσου που μας απεστάλη που αναφέρει ότι τα στραγγίδια στους Πέντε Δρόμους δεν έχουν καμία σχέση με το έργο αποκατάστασης στον ΧΑΔΑ της συγκεκριμένης περιοχής το οποίο –όπως αναφέρει- έχει ολοκληρωθεί επιτυχώς.

Επίσης στο έγγραφο της Περιφέρειας αναφέρεται ότι για τα συγκεκριμένο περιστατικό με τα στραγγίδια και τα υπολείμματα δεν έχει ενημερωθεί καν από τη Δημοτική Αρχή. Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι πολλά με κυριότερα τα εξής δύο:

1) Αν όπως αναφέρει η Περιφέρεια το έργο αποκατάστασης του ΧΑΔΑ είναι πλήρως ολοκληρωμένο και δεν ευθύνεται για την συγκεκριμένη ρύπανση, τότε γιατί και από πού προέρχονταν τα στραγγίδια και τα υπόλοιπα υλικά;

2) Γιατί η Δημοτική αρχή και ο Δήμαρχος δεν έχουν ενημερώσει την Περιφέρεια Πελοποννήσου για το συγκεκριμένο περιστατικό ρύπανσης του περιβάλλοντος αλλά και για τα ρήγματα που έχουν παρατηρηθεί στον αποκατεστημένο ΧΑΔΑ;

Στη χτεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο Δήμαρχος αναφέρθηκε σε ευθύνες του παλιού αναδόχου, ενώ παλιότερα έριχνε ευθύνες αποκλειστικά στην Περιφέρεια. Τελικά όμως ποιος φταίει για τις τραγικές συνέπειες στο περιβάλλον και τη δημόσια υγεία της περιοχής μας; Δυστυχώς για το φυσικό περιβάλλον της περιοχής μας και για τη δημόσια υγεία είναι εμφανές ότι στην περιοχή έχουν γίνει σοβαρές αστοχίες, για να μην πούμε περιβαλλοντικά εγκλήματα.

Και φυσικά η Δημοτική Αρχή δεν είναι άμοιρη ευθυνών. Οφείλει να αντιμετωπίσει το θέμα άμεσα, σοβαρά και χωρίς να υπολογίσει το πολιτικό κόστος ή να καλύψει πρόσωπα και πράγματα. Το οφείλει στο περιβάλλον και πολύ περισσότερο στους δημότες.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

04/2021

Περισσότερο διαβασμένα