Τετάρτη, 19 Ιουλίου 2023 14:30

Ραντεβού για την επόμενη χρονιά δίνει το Re:Think GAIA Festival

Το φεστιβάλ που ενώνει σπόρους και ανθρώπους, που προάγει τη συμπόρευση, τη συμμετοχικότητα και τη συνδημιουργία έλαβε χώρα στο Αγρόκτημα Φοίφα στις 24 και 25 Ιουνίου, σε ένα διήμερο γεμάτο δράσεις, εργαστήρια, παρουσιάσεις και πολλά άλλα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Re:Think GAIA Festival:

Αυτό που πριν κάποια χρόνια ξεκίνησε σαν μια Γιορτή Ανταλλαγής Παραδοσιακών Σπόρων εξελίχθηκε σε ένα συμμετοχικό, συνεργατικό φεστιβάλ με έμπνευση τον σπόρο, το οποίο απευθύνεται σε όλους και όλες ανεξαιρέτως και ανεξαρτήτως προηγούμενης εμπειρίας ή/και ειδίκευσης στον τομέα της διατροφής και της καλλιέργειας. Συνιστά, επομένως, ένα φεστιβάλ που επιδιώκει να παρουσιάσει γνωστικά αντικείμενα και πρακτικές που λανθασμένα, ίσως, θεωρείται πως είναι κατανοητές ή εφαρμόσιμες μόνο από ειδικούς, σε όλο τον κόσμο!

Γι' αυτό, το Re:Think GAIA Festival προσκαλεί τον κόσμο να μάθει, αλλά και να προσφέρει τη γνώση του, διαμοιράζοντάς την μέσα από μια ποικιλία δράσεων που αφορούν το σώμα, το μυαλό, την τροφή, τη φύση! Στόχος του είναι να μεταφέρει τα μηνύματα και τις πρακτικές της αναγεννητικής καλλιέργειας (permaculture) και μιας πιο βιώσιμης, και με σεβασμό προς τις φυσικές διαδικασίες, διαχείριση της ζωής!

Σε ένα γεμάτο διήμερο πραγματοποίηθηκαν ποικίλες δράσεις για μικρούς και μεγάλους! Από εργαστήρια δημιουργικής επανάχρησης (upcycling), κομποστοποίησης και διαδρομών στη φύση έως αφηγήσεις παραμυθιών και μαθήματα κινησιολογίας για μικρούς και μεγάλους! Από εργαστήρια παρασκευής φυτικών καλλυντικών, αιθερίων ελαίων, μαρμελάδας και εικαστικών κατασκευών έως συμμετοχικές συζητήσεις γύρω από το περιβαλλοντικό αποτύπωμα και την ηθική διάσταση της διατροφής και τον ανθρωπολογικό τύπο του νέου "Πολιτισμού της Καλλιέργειας", πλήθος κόσμου αγκάλιασε και παρακολούθησε τις δράσεις του φεστιβάλ που κατέληξαν στην καθιερωμένη Ανταλλαγή Παραδοσιακών Σπόρων από την Ανοιχτή Τράπεζα Παραδοσιακών Σπόρων του Αγροκτήματος Φοίφα!

Το περιαστικό Αγρόκτημα Φοίφα εδώ και χρόνια μέσα από τις περιβαλλοντικές και εκπαιδευτικές του δράσεις προτείνει έναν διαφορετικό τρόπο ζωής, όπου οι χώροι πρασίνου συνιστούν ζωτικό κομμάτι του αστικού ιστού – επιχειρησιακά, κοινωνικά, καλλιτεχνικά, η εναρμόνιση με τη ζωή στη φύση δεν αλληλοεξαιρείται από τη διαμονή στην πόλη, ενώ οι αρχές και πρακτικές της αναγγενητικής καλλιέργειας και της συγκαλλιέργειας δείχνουν τον δρόμο προς τη συμπερίληψη, όπου όλα γίνονται ένα, όλα προσφέρουν σε όλους, όλα είναι για όλους!

Ραντεβού, λοιπόν του χρόνου με πιο πολύ κόσμο, ευελπιστώντας πως έστω και ένα μικρό μέρος, από όσα μεταφέρονται μέσω τέτοιου είδους δράσεων, εάν ενταχθεί στην καθημερινότητά μας, τότε μπορεί να υπάρξει μια βιώσιμη κοινωνία για όλους και όλες και να γεννηθεί ο νέος Πολιτισμός της Καλλιέργειας!

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα