Πέμπτη, 29 Ιουνίου 2023 19:00

Go On: Solar Cinema Greece: Από τη Καλαμάτα στην Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης

Go On: Solar Cinema Greece: Από τη Καλαμάτα στην Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης

Η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, σε συνεργασία με το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου, παρουσιάζει το Μυστήριο 168 Κινητός Ηλιακός Κινηματογράφος, έναν σύγχρονο πλανόδιο κινηματογράφο που, ξεκινώντας από την Ελευσίνα, ταξιδεύει σε ολόκληρη τη Δυτική Αττική για να μεταφέρει ένα ισχυρό περιβαλλοντικό μήνυμα.

Η πρωτότυπη δράση του Κέντρου Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας και του Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου, έκανε την πρεμιέρα της πέρσι το καλοκαίρι στη Μεσσηνία με προβολές στις πλατείες της Καλαμάτας αλλά και σε άλλες πόλεις της Πελοποννήσου όπως το Γύθειο και η Τρίπολη, με μεγάλη προσέλευση του κοινού.
Αυτή τη φορά επισκέπτεται την Ελευσίνα της βιομηχανικής ανάπτυξης και των οξυμένων περιβαλλοντικών ζητημάτων, τον Ασπρόπυργο, τη Μάνδρα, τα Μέγαρα, προβάλλοντας ένα περιβαλλοντικό μήνυμα που αφορά τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, το βιώσιμο κινηματογράφο και τις πράσινες τεχνολογίες. Στόχος είναι να εγείρει προβληματισμούς για το περιβάλλον και την ταυτότητα της ευρύτερης περιοχής της Δυτικής Αττικής, να επιχειρήσει να συνθέσει οικολογικά μηνύματα αξιοποιώντας τα οπτικοακουστικά μέσα με τρόπο δημιουργικό και πρωτότυπο.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει πρεμιέρες ταινιών από όλο τον κόσμο παρουσία των συντελεστών καθώς και ένα περιβαλλοντικό πρόγραμμα αμιγώς για παιδιά και εφήβους.
Ολόκληρος ο εξοπλισμός του Ηλιακού Κινητού Κινηματογράφου τροφοδοτείται από 100% ηλιακή ενέργεια. Ο ηλιακός κινηματογράφος μπορεί να ταξιδέψει σε οποιαδήποτε περιοχή και είναι απόλυτα αυτάρκης

Καλλιτεχνική διεύθυνση & επιμέλεια: Τζίνα Πετροπούλου, Κλεώνη Φλέσσα
Υπεύθυνοι εκπαιδευτικών προγραμμάτων: Στεφανία Χαρίτου, Αλέξανδρος Φιλιππίδης, Κική Μακρή
Οργάνωση παραγωγής: Σοφία Πουλουπάτη, Αντωνία Πτερνέα, Κυριάκος Λιαράκος
Εκτέλεση παραγωγής: Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου, Κέντρο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας

Μία παραγωγή της 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης
Συντονισμός έργου: Γεωργία Βουδούρη - Διευθύντρια Πολιτιστικής Ανάπτυξης, Νεοκλής Μαντάς - Προϊστάμενος Πολιτιστικής Ανάπτυξης
Η δράση υποστηρίζεται από την Περιφέρεια Αττικής, ενώ πραγματοποιείται σε συνεργασία με τους Δήμους Ασπροπύργου, Μάνδρας-Ειδυλλίας & Μεγαρέων, και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μεγάρων «Ο Θέογνις».

ENG
Solar Cinema Greece’s cinevan is travelling from Kalamata to the European Capital of Culture Elefsina 2023, presenting films and educational programs about the environment.

Διαβάστε περισσότερα ενδιαφέροντα άρθρα στο Go On #26 που κυκλοφορεί.

Προσοχή!!! Η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο εφόσον αναφέρεται στην καταχώρηση ως πηγή η eforigi.gr με ενεργό σύνδεσμο.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ 

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022