Τετάρτη, 27 Ιουνίου 2018 23:16

Καλαμάτα: Μόνιμη απορρύπανση της Μαραθόλακκας ζητά η παράταξη "Ανοιχτός Δήμος - Ενεργοί Πολίτες"

"Υπάρχει μεγάλο φορτίο ρύπανσης στην συγκεκριμένη περιοχή το οποίο κατά τη διάρκεια βροχοπτώσεων οδηγείται στον ποταμό Νέδοντα" αναφέρει για τη Μαραθόλακκα στον Ταΰγετο ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης Καλαμάτας "Ανοιχτός Δήμος - Ενεργοί Πολίτες", μετά από αυτοψία που έκανε ο επικεφαλής Μανώλης Μάκαρης με άλλα στελέχη της παράταξης που ζητούν "ουσιαστική και μόνιμη απορρύπανση της περιοχής".

Οπως αναφέρει η ανακοίνωση: "Σε μια εποχή όπου οι ευρωπαϊκές πόλεις εφαρμόζουν σύγχρονους τρόπους διαχείρισης των απορριμμάτων που βασίζονται στην διαλογή στην πηγή και την ανακύκλωση, η δημοτική Αρχή Καλαμάτας με την αναποτελεσματική και επικίνδυνη διαχείριση των απορριμμάτων στην Μαραθόλακκα εκτίθεται για άλλη μια φορά, με δυσμενείς επιπτώσεις για το περιβάλλον και -το πιο σημαντικό- με εγγενείς κινδύνους για τη δημόσια υγεία.

Μετά από την χτεσινή καταιγίδα και κατόπιν καταγγελιών κατοίκων του Ταϋγέτου διενεργήσαμε αυτοψία στην περιοχή των πέντε δρόμων για να διαπιστώσουμε για μια ακόμα φορά ιδίοις όμμασι το μεγάλο περιβαλλοντικό έγκλημα της Μαραθόλακκας.
Τι διαπιστώσαμε;
1. Σε συγκεκριμένα σημεία του πρανούς της Ε.Ο. Καλαμάτας –Σπάρτης στο ύψος των πέντε δρόμων έχουν σχηματιστεί ρυάκια στα οποία ρέουν μαύρα ζουμιά συνοδευόμενα από μεγάλη ποσότητα αφρού. Τα ρυάκια αυτά είχαν κατεύθυνση από την περιοχή της Μαραθόλακκας προς την κοίτη του Νέδοντα.
2. Διαπιστώθηκε η ύπαρξη κάθε είδους απορριμμάτων κατά μήκος της πορείας των ρυακιών αυτών
3. Οσμή σήψης ανέδυε όλη η περιοχή.
Είναι ξεκάθαρο ότι υπάρχει μεγάλο φορτίο ρύπανσης στην συγκεκριμένη περιοχή το οποίο κατά τη διάρκεια βροχοπτώσεων οδηγείται στον ποταμό Νέδοντα.
Εδώ και τώρα πρέπει να ανοίξει διάπλατα ο φάκελος της Μαραθόλακκας με σκοπό να γίνει ουσιαστική και μόνιμη απορρύπανση της περιοχής".

Δείτε το βίντεο εδώ

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

04/2021

Περισσότερο διαβασμένα