Πέμπτη, 09 Φεβρουαρίου 2023 12:50

1 δέντρο για κάθε αθλητή στο 12ο Taygetos Challenge

Το Taygetos Challenge είναι ένας αγώνας που προσφέρει εξαιρετικές διαδρομές και επαφή με την φύση τόσο στους αθλητές που αγωνίζονται όσο και στους θεατές - συνοδούς που τους υποστηρίζουν.

Σε συνέχεια της περσινής συνεργασίας της διοργάνωσης με την Α.Μ.Κ.Ε π3=Plastic Pollution Prevention, στα πλαίσια της προστασίας της ζώνης Natura που διεξήχθη ο αγώνας, την ευαισθητοποίηση όλων των συμμετεχόντων για την αξία του περιβάλλοντος,  η οργανωτική επιτροπή ανακοίνωσε δύο ακόμα συνεργασίες με στόχο την ελαχιστοποίηση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος του αγώνα.
Με την υποστήριξη της Lenovo, της We4all και της Pi3 ως περιβαλλοντικός χορηγός και συνεργάτες αντίστοιχα, του 12ου Taygetos Challenge δεσμεύονται για την εμφύτευση 1 δέντρου για κάθε αθλητή που θα συμμετάσχει στο 12ο Τaygetos Challenge στις 25-26 Μαρτίου 2023, συμβάλλοντας στην ελαχιστοποίηση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος άνθρακα.
Η δράση θα υλοποιηθεί από την We4all, που αμέσως «αγκάλιασε» αυτή την πρωτοβουλία και πρόταση του Taygetos Challenge και της Lenovo. Τα δέντρα θα φυτευτούν σε περιοχές της Ελλάδας και του υπόλοιπου κόσμου που το έχουν πραγματικά ανάγκη, προσφέροντας τροφή, εργασία και περιβαλλοντική αποκατάσταση της περιοχής.
Η Lenovo είναι μία, από τις μόλις 139 εταιρείες και πρώτη εταιρεία κατασκευαστή υπολογιστών και smartphone στον κόσμο με net-zero στόχο επικυρωμένη και εγκεκριμένη από την πρωτοβουλία Science Based Targets (SBTi), μια συνεργασία μεταξύ του Οικουμενικού Συμφώνου του ΟΗΕ, του CDP, του Παγκόσμιου Ινστιτούτου Πόρων και του Παγκόσμιου Ταμείου για τη Φύση. Η Lenovo στα πλαίσια της δέσμευσης της να φτάσει τις καθαρές μηδενικές εκπομπές αερίων θερμοκηπίου (GHG) έως το 2050, υποστηρίζει έμπρακτα τον 12ο Taygetos Challenge προς αυτή την κατεύθυνση.
Επιπλέον, η Lenovo ως Περιβαλλοντικός Χορηγός στηρίζει τον καθαρισμό των μονοπατιών 45χλμ για την 12η διοργάνωση του Taygetos Challenge.
Η We4all είναι ένας μη κερδοσκοπικός περιβαλλοντικός οργανισμός που έχει σαν αποστολή να βοηθήσει την Γη να θεραπευτεί και να θυμίσει στους ανθρώπους ότι αυτός ο πλανήτης είναι το σπίτι μας. Έχει μέχρι σήμερα φυτέψει πάνω από 800.000 δέντρα σε Ελλάδα και εξωτερικό, ενώ έχει εκπαιδεύσει πάνω από 50.000 παιδιά σε σχολεία σχετικά με το περιβάλλον και μια πιο βιώσιμη καθημερινή ζωή.
Η π3=Plastic Pollution Prevention είναι μία μη κερδοσκοπική οργάνωση, που έχει ως στόχο την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του κόσμου και ιδιαίτερα της νέα γενιάς για την βιωσιμότητα μέσα από διάφορες δράσεις. Δραστηριοποιείται από το 2019 κυρίως στον χώρο του αθλητισμού, με ενημερωτικές δράσεις, καθαρισμούς και την δημιουργία αθλητικών δρώμενων που αναδεικνύουν το περιβάλλον και την προστασία του.

Το Taygetos Challenge είναι μέλος της ITRA (International Trail Running Running Association) με τη διαδρομή του Taygetos Marathon 37km να έχει πιστοποιηθεί και αξιολογηθεί για τους συμμετέχοντες αθλητές με τους παρακάτω πόντους: ITRA Points: 1 και Mountain points : 6

Το 12ο Taygetos Challenge 2023 θα διεξαχθεί υπό την Αιγίδα του Δήμου Δυτικής Μάνης, της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

Περιβαλλοντικός Χορηγός και Συνεργάτες: Lenovo, pi3 και We4all
Χορηγός "Taygetos Experience 10km": Intersport
Χορηγοί : Aquarella, Blauel Greek Organic Products, Neversecond, Xtreme stores
Υποστηρικτές: Avra Water, Dole , Keybooks, myathlete, TerraNova nutrition
Δωροθέτες : AMINO - AMINO , Nespresso, Reconnature.gr
Χορηγοί επικοινωνίας: Runnermagazine.gr, Runningnews.gr, Advendure.com, Athletics-magazine.gr, iRunmagazine.gr , Runntrail.gr

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της διοργάνωσης www.taygetoschallenge.com/
Οι εγγραφές θα παραμείνουν ανοιχτές μέχρι και τις 12 Μαρτίου και δεν θα υπάρχει δυνατότητα εγγραφής στην γραμματεία του αγώνα.
Facebook: Taygetos Challenge
Instagram: @taygetoschallenge

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα