Τετάρτη, 23 Φεβρουαρίου 2022 15:00

Στη Μονάδα Βιοπλαστικού του ΕΣΔΑΚ ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΕΟΑΝ

Στη νέα Πιλοτική Μονάδα Παραγωγής Βιοπλαστικού του Ενιαίου Συνδέσμου Διαχείρισης Απορριμμάτων Κρήτης (ΕΣΔΑΚ), βρέθηκε ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης (ΕΟΑΝ) Νίκος Χιώτακης, την Τρίτη 22 Φεβρουαρίου, στο πλαίσιο διήμερης επίσκεψής του στο νησί.

Ο κ. Χιωτάκης αφού ξεναγήθηκε από τον Πρόεδρο του ΕΣΔΑΚ κ. Ζαχαρία Καλογεράκη και τους επιβλέποντες μηχανικούς, συνεχάρη όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για την υλοποίηση της πρωτοποριακής ιδέας  επαναχρησιμοποίησης τροφικών υπολειμμάτων προς παραγωγή βιοπλαστικού και δεσμεύτηκε ότι θα συνεισφέρει στην αναζήτηση τρόπων χρηματοδότησης της πιλοτικής λειτουργίας ώστε να γίνει εφικτή η αναβάθμιση της διεργασίας σε βιομηχανική κλίμακα.

 

Η πιλοτική μονάδα παραγωγής βιοπλαστικού υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έργου A2UFood «Αποφευκτέα και μη τροφικά υπολείμματα: Μια ολιστική προσέγγιση διαχείρισης για αστικές περιοχές» και αξιοποιεί απόβλητα τροφίμων για να παράξει το PLA, μια βιοδιασπάσιμη πρώτη ύλη που έχει τη δυνατότητα να αντικαταστήσει το πλαστικό. Η νέα πρώτη ύλη μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την παραγωγή βιοδιασπώμενων πλαστικών, όπως καλαμάκια, σακούλες, νήμα για 3D printers κλπ.

 

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα