Τετάρτη, 14 Απριλίου 2021 19:47

Απαγόρευση εκτροφής ζώων σε κλουβιά στην ΕΕ

Την Πέμπτη 15 Απριλίου οι ευρωβουλευτές μαζί με ειδικούς, Eπιτρόπους και άλλους εκπροσώπους θεσμικών οργάνων της ΕΕ θα συζητήσουν για την πρωτοβουλία των πολιτών να απαγορευθεί η εκτροφή ζωών σε κλουβιά.

Τη δημόσια ακρόαση που διοργανώνουν η επιτροπή Γεωργίας και Ανάπτυξης της Υπαίθρου (AGRI) και η επιτροπή Αναφορών (PETI) για την Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Πολιτών (ECI) "End the Cage Age" θα ανοίξουν οι πρόεδροι των επιτροπών, Norbert Lins (ΕΛΚ, Γερμανία) και Dolors Montserrat (ΕΛΚ, Ισπανία) με την αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τις Αξίες και τη Διαφάνεια, Věra Jourová.

Οι διοργανώτριες της Ευρωπαϊκής Πρωτοβουλίας Πολιτών, Όλγα Κίκου και Leopoldine Charbonneaux θα παρουσιάσουν τους στόχους της πρωτοβουλίας και κατόπιν θα εκθέσουν τις απόψεις τους επιστήμονες και αγρότες. Θα ακολουθήσουν δηλώσεις της Επιτρόπου για την Υγεία και την Ασφάλεια των Τροφίμων, Στέλλας Κυριακίδου, της εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής (EESC) Kerli Ats, και του εκπροσώπου της  Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών, Guillaume Cros.

Θα ακολουθήσει συζήτηση μεταξύ των ευρωβουλευτών, των διοργανωτριών της Πρωτοβουλίας και της Επιτροπής. Η ακρόαση θα κλείσει με δηλώσεις του Επιτρόπου Γεωργίας, Janusz Wojciechowski, και τις καταληκτικές δηλώσεις των διοργανωτριών.

Πότε; Πέμπτη, 15 Απριλίου, 10:00 (ώρα Ελλάδας)

Πού; Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, κτίριο Paul-Henri Spaak, αίθουσα 03C050, με τηλεδιάσκεψη.

Η ακρόαση θα μεταδοθεί μέσω webstreaming εδώ (Κέντρο Πολυμέσων του ΕΚ).

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

04/2021

Περισσότερο διαβασμένα