Σάββατο, 03 Απριλίου 2021 19:00

Κάλεσμα φορέων της Καλλιρρόης στη συγκέντρωση κατά της μονάδας απορριμμάτων

Κάλεσμα φορέων της Καλλιρρόης στη συγκέντρωση κατά της μονάδας απορριμμάτων

Στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, που έχει προγραμματιστεί για την Κυριακή 4 Απριλίου, ενάντια στη λειτουργία μονάδας επεξεργασίας απορριμμάτων στην Καλλιρρόη, θα συμμετάσχουν η Συντονιστική Επιτροπή Συλλόγων Χωριών του Δήμου Οιχαλίας, η Επιτροπή Αγώνα Κατοίκων Καλλιρρόης και Όμορων Χωριών και η Σουηδική Κοινότητα Καλλιρρόης «Ο ελαιώνας».

Την κινητοποίηση, όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση των παραπάνω φορέων, οργανώνουν θεσμικοί παράγοντες - Πρόεδροι και τα κοινοτικά συμβούλια των χωριών Καλλιρρόης, Βασιλικού και Κόκλας, καθώς και ο δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Οιχαλίας  με τη “Λαϊκή Συσπείρωση”. Η συγκέντρωση θα γίνει στις 12 το μεσημέρι στη διασταύρωση με την Εθνική Οδό του χώρου στον οποίο σχεδιάζεται η λειτουργία της μονάδας.

Στην ανακοίνωσή τους, η Συντονιστική Επιτροπή Συλλόγων Χωριών Δήμου Οιχαλίας, η Επιτροπή Αγώνα Κατοίκων Καλλιρρόης και Όμορων Χωριών και η Σουηδική Κοινότητα Καλλιρρόης «Ο ελαιώνας» αναφέρουν:

«Καλούμε:

  1. Τους εκπροσώπους της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Οιχαλίας (Δήμαρχο, Αντιδημάρχους, Πρόεδρο και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου) με την παρουσία τους να επιβεβαιώσουν έμπρακτα τις ομόφωνες αποφάσεις που έχουν επανειλημμένα ληφθεί κατά της κατασκευής σκουπιδοεργοστασίου με ΧΥΤΥ στη θέση ΟΝΙ της Καλλιρρόης.

  2. Τους Δημότες του Δήμου Οιχαλίας να παραβρεθούν και με την παρουσία τους να εκφράσουν τη διαμαρτυρία και την αντίθεση τους στην κατασκευή του «μεθοδευμένου» και παντοιοτρόπως «προωθούμενου» περιβαλλοντολογικού εγκλήματος, που αν υλοποιηθεί θα αποτελέσει και την ταφόπλακα της υγείας, της οικονομίας και της ίδιας της ζωής των κατοίκων όχι μόνον της Καλλιρρόης αλλά ολόκληρης της περιοχής της Άνω Μεσσηνίας.

ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΜΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ: 

- Για να αποτρέψουμε την κατασκευή του εργοστασίου της υποβάθμισης του περιβάλλοντος και της ζωής μας

- Για να μη γίνει σκουπιδότοπος η Καλλιρρόη και γενικά όλη η περιοχή μας

- Για να διατηρήσουμε καθαρό τον αέρα και το νερό μας

- Για να προστατεύσουμε την παραγωγική μας γη και το περιβάλλον μας

- Για να μην καταστραφούν η υγεία μας, η περιουσία μας και η ίδια μας η ζωή 

ΔΕΝ ΘΑ  ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΕΥΦΟΡΗΣ ΓΗΣ ΜΑΣ ΣΕ ΣΚΟΥΠΙΔΟΤΟΠΟ

ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΔΙΩΞΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ».

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ 

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022