Παρασκευή, 05 Φεβρουαρίου 2021 16:02

Μεσσηνία: "Save your Hood" με δύο δράσεις το Σαββατοκύριακο

Στην Μεσσήνη και στην Δυτ. παραλία Καλαμάτας θα βρεθεί αυτό το Σαββατοκύριακο η ομάδα του "Save your Hood".

Αυτή την εβδομάδα θα κάνει και την πρώτη της δράση στη Μεσσήνη και ευελπιστεί και εκεί πως θα σπάσει ρεκόρ και ο κόσμος θα ασπαστεί την ιδέα να κάνουμε κάτι όμορφο όλοι μαζί!

Η ομάδα Save your hood δραστηριοποιείται και στην Καλαμάτα από τα μέσα Δεκεμβρίου έχοντας ήδη πραγματοποιήσει πέντε δράσεις και σε συνεργασία με το Δήμο Καλαμάτας & Μεσσήνης πιστεύει πως μπορεί να αλλάξει την κακή μας νοοτροπία και τις άσχημες συνήθειες μας.

Η ομάδα καλεί όλους τους πολίτες που θέλουν να αλλάξουν τις γειτονιές τους να συμμετέχουν στις δράσεις της!

 

Αυτό το Σαββατοκύριακο σας περιμένουμε όλους να γνωριστούμε ,να ανταλλάξουμε απόψεις, να πάμε για περπάτημα και να μαζέψουμε ότι σκουπίδι βρεθεί στο δρόμο μας!

Καλαμάτα: Τη Κυριακή στις 12:00 σας περιμένουμε στην Δυτική Παραλία (συνάντηση στο "Καφέ Σινέ") για να συνεχίσουμε το έργο μας στην όμορφη αυτή Παραλία μας!

Μεσσήνη: Το Σάββατο στις 13:00 σας περιμένουμε στο Πάρκο Μεσσήνης (συνάντηση στο ρολόι) για να κάνουμε και εκεί την αρχή!

Βάζουμε τα σκουπίδια πίσω εκεί που ανήκουν, στον κάδο τους!

Λίγα λόγια για το Save Your Hood:

Έχεις δει ποτέ περαστικό να πετάει σκουπίδια στον δρόμο, στο δάσος ή στην παραλία; Πώς αντέδρασες;

Μια ιδιωτική πρωτοβουλία με σκοπό να ενώσει, να στεγάσει και να δώσει δύναμη στις ατομικές και ομαδικές προσπάθειες για μια καλύτερη γειτονιά σε όλη την Ελλάδα.
Μια ιδιωτική πρωτοβουλία που μέσα σε ένα διάστημα 2 μηνών από την αρχή της, έχει ενεργοποιήσει πάνω από 7000 πολίτες και έχει συγκεντρώσει πάνω από 350000 λίτρα σε 182 δράσεις σε όλη την Ελλάδα.

Η νοοτροπία της αδιαφορίας έγινε η αφορμή για τον Βασίλη Σφακιανόπουλο να ξεκινήσει μια εθελοντική πρωτοβουλία μαζί με κάποιους φίλους του. Ένα φιλικό κάλεσμα, ήταν η αρχή για να μαζευτούν την πρώτη κιόλας μέρα 32 σακούλες με σκουπίδια στα Τουρκοβούνια.

Η σκέψη έγινε δράση και η δράση ονομάστηκε «Save your hood». Σώσε την γειτονιά σου, το δάσος σου, την παραλία σου, σώσε το μέρος που ζεις και αγαπάς. Πρόκειται για μια ιδέα που ξεκίνησε στην πρώτη καραντίνα (Απρίλιος 2020) και η πρώτη κινητοποίηση έγινε στις 15 Νοεμβρίου. Η ανάγκη για αλλαγή έγινε κάτι παραπάνω από μια βόλτα.

Καθαρίζουμε το μέρος που μένουμε σε μια συνηθισμένη καθημερινή μας βόλτα. Στέλνεις SMS 6 για ένα καλό σκοπό που μας αφορά όλους. Ατομικά ή ομαδικά μαζεύουμε όλοι λίγα σκουπίδια από διάφορα σημεία στην περιοχή μας. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία ευαισθητοποίησης πολιτών που ολοένα και μεγαλώνει, ενώνοντας τους πολίτες αλλά και άλλες εθελοντικές ομάδες ανά την Ελλάδα με σκοπό να γίνει η μεγαλύτερη αποκομιδή σκουπιδιών που έγινε στην χώρα μας. Στρώσεις σκουπιδιών, κάθε λογής αντικείμενα, παιχνίδια, πλαστικά, χιλιάδες καλαμάκια έχουν βρεθεί μέχρι σήμερα ενώ η δράση βρίσκεται ακόμα στην αρχή. Η ανάγκη όλων μας να είναι πιο καθαρά, πιο όμορφα, πιο υγιή τα μέρη που ζούμε μας ενώνει ώστε όλοι μαζί να δράσουμε άμεσα και να δούμε τις γειτονιές μας να αλλάζουν προς το καλύτερο.

 

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/2021

Περισσότερο διαβασμένα