Σάββατο, 07 Νοεμβρίου 2020 09:36

Καλαμάτα: Έρχονται 55 νέοι και ανανεωμένοι συνοικιακοί κομποστοποιητές

Η ομάδα RE:THINK μέσα από έναν συνδυασμό συνεργασιών με τον δήμο Καλαμάτας και το Πράσινο Ταμείο επανενεργοποιεί το Δίκτυο Συνοικιακής Κομποστοποίησης Καλαμάτας, με 55 νέους και ανανεωμένους κομποστοποιητές.

Όπως αναφέρει η ομάδα RE:THINK, ετοιμάζει νέους συνοικιακούς κομποστοποιητές για να τοποθετηθούν σε όσους δημόσιους χώρους πρασίνου υπάρχει μια ομάδα ενεργών πολιτών, ένα Σχολείο ή ένας φορέας για να τους χρησιμοποιήσει, σε όλη την Καλαμάτα. Αναλαμβάνει τη συντήρηση του Δικτύου Συνοικιακής Κομποστοποίησης για 18 ολόκληρους μήνες και οργανώνει επιμορφωτικά επιτόπια εργαστἠρια όταν οι υγειονομικές συνθήκες το επιτρέψουν. Αλλά και στο μεσοδιάστημα προβέπονται ενημερωτικά webinars για την σωστή χρήση του κομποστοποιητή για όλη την κοινότητα (άτυπες ομάδες, φορείς, σχολεία, επιχειρήσεις). Επιπλέον, παράγει ενημερωτικό και εκπαιδευτικό υλικό ταξιδεύοντας το Δίκτυο στα πέρατα του κόσμου.

Με τη βοήθεια του δήμου Καλαμάτας, σε πρώτη φάση δημιουργείται ένα Δίκτυο 40 κομποστοποιητών. Αναλυτικά, 28 νέοι κομποστοποιητές θα αντικαταστήσουν αυτούς που γέρασαν χωνεύοντας με ενθουσιασμό τα υπολείμματα από τις κουζίνες της γειτονιάς και παράγοντας εύφορο χώμα που έθρεψε λουλούδια και λαχανικά, ενώ 12 παλαίμαχοι κομποστοποιητές ξανανιώνουν και ανανεώνονται.

Οι 12 ξύλινοι κομποστοποιητές που γέρασαν στο καθήκον της πάλης για την μείωση των σκουπιδιών της περιοχής θα ξανανιώσουν με την βοήθεια μας και θα μπορούν να συνεχίσουν να πολεμούν στην μάχη για μια πιο καθαρή και υγιή πόλη.

Με την βοήθεια του Πράσινου Ταμείου, το Δίκτυο επεκτείνεται σε 55 κομποστοποιητές, συντηρείται για 18 μήνες, ο κόσμος εκπαιδεύεται και γίνεται γνωστό.

Αναλυτικά, θα τοποθετηθούν 15 ολοκαίνουργιοι κομποστοποιητές. Θα υπάρξει επιμέλεια του Δικτύου για 18 μήνες, αλλά και θα γίνει πλήθος εκπαιδευτικών επιτόπιων εργαστηρίων, στα σχολεία,σε φορείς και ομάδες πολιτών που θα αναλάβουν τους κομποστοποιητές. Επιλέον, θα παραχθεί ενημερωτικό εκπαιδευτικό υλικό για να μοιραστεί δωρεάν, όπως επίσης και ψηφιακό υλικό που θα ταξιδέψει το Δίκτυο στα πέρατα του κόσμου.

Με την ολοκλήρωση του έργου Συνολικά 55 μαγικοί βοηθοί θα εργάζονται αδιάκοπα μετατρέποντας το άχρηστο σε χρήσιμο και το περιττό σε απαραίτητο.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

08/2020

Περισσότερο διαβασμένα