Τετάρτη, 07 Μαρτίου 2018 16:56

Τα πάντα για το "εξοικονομώ κατ' οίκον" σε ημερίδα για την ενέργεια και το περιβάλλον στην Καλαμάτα (VIDEO)

Ημερίδα με θέμα: «Ενέργεια – Αειφορία – Περιβάλλον» συνδιοργανώνει ο Σύλλογος Γεωπόνων Ελευθέρων Επαγγελματιών Νομού Μεσσηνίας με την περιφέρεια Πελοποννήσου, υπό την αιγίδα του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας και με τη στήριξη του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΤΕΕ Νομαρχιακή Μεσσηνίας).

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 10 Μαρτίου και ώρα 5:00 μ.μ. στο αμφιθέατρο της Π.Ε. Μεσσηνίας, Αλέξανδρος Κουμουνδούρος και είναι ελεύθερη για το κοινό.

Στην ημερίδα θα γίνει ιδιαίτερη αναφορά στα χρηματοδοτικά εργαλεία για την υλοποίηση δράσεων εξοικονόμησης ενέργειας στις κατοικίες και στην αξιοποίηση των ανανεώσιμων μορφών ενέργειας, στην ορθή διαχείριση των υποπροϊόντων και αποβλήτων καθώς και στην αξιοποίησή τους για παραγωγή ενέργειας στις γεωργοκτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις.

Δείτε το βίντεο:

 

Η εκδήλωση απευθύνεται σε όλους τους πολίτες που είναι ευαισθητοποιημένοι στην εξοικονόμηση ενέργειας, όσους κατασκευάζουν ή επιθυμούν να αναβαθμίσουν ενεργειακά τα σπίτια τους και όσους καταναλώνουν μεγάλα ποσά ενέργειας στην άρδευση σε σταβλικές εγκαταστάσεις ή θερμοκήπια, ώστε να ενημερωθούν για τις τελευταίες εξελίξεις και τη χρήση των χρηματοδοτικών εργαλείων που διατίθενται προκειμένου να αποτελέσουν γι’ αυτούς επενδυτική ευκαιρία, προστατεύοντας το περιβάλλον.

Θα μιλήσουν: Για την εξοικονόμηση ενέργειας σε αντλιοστάσια, ο Γεώργιος Καναβάκης, στέλεχος του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμηση Ενέργειας (ΚΑΠΕ), για τις ενεργειακές κοινότητες ηΈφη Κορμά, στέλεχος του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμηση Ενέργειας (ΚΑΠΕ). Για την εξοικονόμηση κατ' οίκον II η Ιωάννα Νίκου, προϊσταμένη επιτελικής δομής ΕΣΠΑ Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας Τομέα Ενέργειας και για την εξοικονόμηση κατ' οίκον II – ενεργειακή επιθεώρηση, ο Χρήστος Γιαννακανδρόπουλος, ενεργειακός επιθεωρητής - μέλος Πανελλήνιου Συλλόγου Πιστοποιημένων Ενεργειακών Επιθεωρητών.

Περισσότερα για τις δράσεις του Μέτρου 4.1 για τις γεωργικές εκμεταλλεύσεις και  την εξοικονόμηση ενέργειας - προστασία του περιβάλλοντος:

Δείτε το βίντεο:

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

04/2021

Περισσότερο διαβασμένα