Τετάρτη, 17 Ιουνίου 2020 20:43

Περιφέρεια Πελοποννήσου: Διενέργεια έρευνας μείωσης των γεωπεριβαλλοντικών κινδύνων στο Πολυλίμνιο από το ΕΚΠΑ

Η προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου της Αθήνας, με αντικείμενο την διενέργεια έρευνας μείωσης των γεωπεριβαλλοντικών κινδύνων στην περιοχή του Πολυλίμνιου, του δήμου Μεσσήνης, στη Μεσσηνία, υπογράφηκε σήμερα Τετάρτη 16 Ιουνίου στην Τρίπολη, από τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα και τον Ευθύμιο Λέκκα, πρόεδρο του Τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του ΕΚΠΑ –και πρόεδρο του ΟΑΣΠ.

Στο πλαίσιο της εν λόγω σύμβασης, ύψους 55.000 ευρώ, ομάδα του πιο πάνω Τμήματος του ΕΚΠΑ αναλαμβάνει την αποτύπωση της περιοχής και της ανάλυσης των δεδομένων προκειμένου να διαπιστωθούν ενδεχόμενοι κίνδυνοι από σεισμικά, γεωλογικά και καιρικά φαινόμενα.

Στη συνέχεια, στο πλαίσιο της σχετικής μελέτης, θα προταθούν ήπιες παρεμβάσεις, που χωρίς να επηρεάζουν το εξαιρετικού κάλλους φυσικό περιβάλλον της εν λόγω περιοχής -η οποία αποτελεί πόλο έλξης χιλιάδων επισκεπτών κάθε χρόνο-, θα το καταστήσουν όσο το δυνατόν ασφαλέστερο για όσους το επισκέπτονται.

Την σύναψη της σύμβασης ενέκρινε ομόφωνα το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου στις αρχές του περασμένου Μαΐου, στην οποία είχε παρέμβει –μέσω τηλεδιάσκεψης και ο Ε. Λέκκας.

Η διαχείριση του σημαντικού αυτού φυσικού μνημείου της Μεσσηνίας, όπως τόνισε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, απευθυνόμενος προς το Περιφερειακό Συμβούλιο, θα γίνει μέσα από δημόσιο φορέα τον οποίον θα συστήσει η Περιφέρεια.

Υπενθυμίζεται ότι ο περιφερειάρχης είχε επισκεφθεί το Πολυλίμνιο στις 14 του περασμένου Απριλίου, μαζί με τον Ε. Λέκκα και την ομάδα του, συνοδευόμενοι από αιρετούς και υπηρεσιακά στελέχη της Περιφέρειας.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

08/2020

Περισσότερο διαβασμένα