Τετάρτη, 10 Ιουνίου 2020 17:27

Πεζοπορία στο Νέδοντα με τον Ορειβατικό Σύλλογο Καλαμάτας

Την προσεχή Κυριακή 14/6/2020 ο Ορειβατικός Σύλλογος Καλαμάτας προγραμματίζει πεζοπορία στο φαράγγι του Νέδοντα που αποτελεί μια διαδρομή που εντάσσεται σε ετήσια βάση στο πρόγραμμα εξορμήσεων του συλλόγου.

Οι λόγοι είναι παραπάνω από προφανείς, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η σχετική ανακοίνωση. Πέραν του αυτονόητου ενδιαφέροντος που παρουσιάζει ως ένα από τα ομορφότερα φαράγγια του Ταϋγέτου και της Μεσσηνίας έχει δύο ακόμη στοιχεία που τον κάνουν να ξεχωρίζει. Το πιο σημαντικό είναι ότι ο Νέδοντας είναι το ποτάμι που διασχίζει την Καλαμάτα τη μεγαλύτερη πόλη του νομού και μπορεί κάποιος να ξεκινήσει το περπάτημα από την άκρη της πόλης. Το δεύτερο είναι τα μεγάλα πέτρινα φράγματα που είναι χτισμένα μέσα στο φαράγγι στις αρχές του προηγούμενου αιώνα με σκοπό να προστατέψουν την πόλη από τις πλημμύρες. Οι κατασκευές αυτές παρουσιάζουν από μόνες τους ιστορικό, τεχνικό και πολιτιστικό ενδιαφέρον.

Κι αν κάποιος επισκεφτεί τα φράγματα την κατάλληλη εποχή (Χειμώνας – Άνοιξη) θα αντικρίσει τους πιο ωραίους καταρράκτες μέσα στα όρια του δήμου Καλαμάτας.

Η συνάντηση για την πεζοπορία στο Νέδοντα θα γίνει το πρωί της Κυριακής στις 8:00 στο βόρειο πάρκινγκ της αγοράς. Η μετάβαση στο σημείο συνάντησης θα γίνει με δικά μας μέσα.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Η πεζοπορία θα γίνει σύμφωνα με τις οδηγίες που ισχύουν με στόχο τη μείωση της διασποράς του κορωνοϊού SARS-CoV-2.

Βαθμός δυσκολίας: 2
Ώρες Πορείας: 6-7
Κόστος Συμμετοχής: 5 ευρώ
Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής: από Δευτέρα έως Παρασκευή κατά τις ώρες 21:00-22:30 στα τηλέφωνα του συλλόγου 27210-97733 και 27211-10437 και στο συντονιστή Γιούργα Γιάννη (6973855766).

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα