Παρασκευή, 29 Μαϊος 2020 17:23

Δήμος Πύλου - Νέστορος: Αντιμετώπιση κουνουπιών με τη χρήση drone

Ξεκίνησε η αντιμετώπιση του προβλήματος των κουνουπιών στον δήμο Πύλου - Νέστορος, με εντατικοποιημένες δράσεις, συμπεριλαμβανομένου και του από αέρος ψεκασμού, μέσω της χρήσης drone.

Οι δράσεις εντάσσονται στο πλαίσιο του έργου με τίτλο «Πρόγραμμα Καταπολέμησης Κουνουπιών με πεδίο εφαρμογής σε περιοχές του αστικού συστήματος Δήμων της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας για την τριετία 2018-2019-2020» και υλοποιείται από την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Οι ψεκασμοί πραγματοποιούνται βάσει προγράμματος, σε όλον τον δήμο, ενώ ο κάθε πολίτης μπορεί να ανατρέξει στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, όπου θα βρει ανηρτημένο το σχετικό εβδομαδιαίο πρόγραμμα.

Χαρακτηριστικός είναι ο τρόπος αντιμετώπισης, σύμφωνα με τον οποίο χρησιμοποιούνται μηχανήματα drone, από τα ειδικά συνεργεία, με τη δυνατότητα να ψεκάσουν ακόμα και σε δύσβατες περιοχές, ώστε να αντιμετωπιστεί ευρύτερα το πρόβλημα. Αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχει η δυνατότητα να καλυφθεί έκταση έως και 20 στρεμμάτων, δεδομένων των καλών καιρικών συνθηκών.

«Είμαστε σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, προκειμένου να συμβάλλουμε στην αντιμετώπιση των κουνουπιών, στην περιοχή μας», δήλωσε ο δήμαρχος Πύλου-Νέστορος Παναγιώτης Καρβέλας, τονίζοντας ότι συνεχίζεται η προσπάθεια από τους εμπλεκόμενους φορείς, ώστε να εξαλειφθούν όλες οι πιθανές εστίες ανάπτυξης των κουνουπιών και να προληφθεί με αυτό τον τρόπο η εμφάνιση
εντομομεταδιδόμενων ασθενειών.

Στο σημερινό ψεκασμό με drone στην περιοχή της Λιμνοθάλασσας Ντιβάρι Γιαλόβης το παρόν έδωσαν ο Περιφερειάρχης Π.Ε. Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος, ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος Παναγιώτης Καρβέλας, οι Αντιδήμαρχοι Θεόδωρος Βουγιούκας και Αναστάσιος Χρονόπουλος, ο Τοπικός Σύμβουλος της Κοινότητας Πύλου Γιώργος Γιαννούτσος και ο Διευθυντής Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Πελοποννήσου Βασίλης Διαμαντόπουλος.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα