Κυριακή, 17 Δεκεμβρίου 2017 12:22

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας αύριο στο υπουργείο Περιβάλλοντος

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων στους φορείς διαχείρισης προστατευόμενων περιοχών θα πραγματοποιηθεί αύριο Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου στις 11 το πρωί, έξω από το υπουργείο Περιβάλλοντος.

Η συγκέντρωση διοργανώνεται από τον Πανελλαδικό Σύλλογο Εργαζομένων Φορέων Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών, ο οποίος σε σχετική ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:
"Οι εργαζόμενοι αντιστέκονται στις διατάξεις του Σχ. Νόμου του Υπουργείου Περιβάλλοντος που αφορούν το εργασιακό τους μέλλον καθώς αυτό έπειτα από 11 συνεχή χρόνια προσφοράς προδιαγράφεται τουλάχιστον αβέβαιο, σκορπίζοντας αγανάκτηση, οργή αλλά κυρίως απόγνωση στους Εργαζόμενους στους Φορείς Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών.
Το ΥΠΕΝ αρνήθηκε πεισματικά κάθε διάλογο με το Σύλλογο των Εργαζομένων παρά τα συνεχή αιτήματά μας για συνάντηση και απέρριψε αναίτια κάθε εναλλακτική πρότασή μας για την Παράταση των συμβάσεών μας.
Σαν να μην έφτανε αυτό, “κατόρθωσε” να μην έχει το Νομοσχέδιο ψηφισμένο το 2017, ξεπερνώντας έτσι το προ διετίας “κατόρθωμα” της παράτασης των συμβάσεων των εργαζομένων κυριολεκτικά στο παρά ένα (30 Δεκ. 2015) και πλέον υπόσχεται πως θα το κάνει στο και ένα, ή ακριβέστερα στο και δέκα και βάλε!!!
Πιθανώς και πάλι τη τελευταία στιγμή θα γίνουν από πλευράς ΥΠΕΝ τα γνωστά πασαλείμματα (ΠΝΠ ή Τροπολογία) ώστε από 1/1/2018 να μην έχουμε Φορείς Διαχείρισης “φαντάσματα” εν αναμονή αναδρομικών ρυθμίσεων.
Όλα αυτά που συμβαίνουν τους τελευταίους μήνες, είναι χαρακτηριστικά παραδείγματα της προχειρότητας και της αναποτελεσματικότητας που συνοδεύει τις ενέργειες του Υπουργείου Περιβάλλοντος σχετικά με τους Φορείς Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών. Υποσχέσεις και χρονοδιαγράμματα που εύκολα δίνονται αλλά ποτέ δεν τηρούνται.
Απαιτούμε την αντικατάσταση των επίμαχων διατάξεων του νομοσχεδίου, ώστε:
α) να διασφαλίζεται η νόμιμη παράταση των συμβάσεων όλων των εργαζομένων στην βάση των προτάσεων που έχουν κατατεθεί από το Σύλλογο των Εργαζομένων,
β) να εγκαταλειφθεί κάθε σκέψη για 8μηνες ΝΕΕΣ Συμβάσεις που θα σήμαινε την απώλεια κάθε εργασιακού μας κεκτημένου και τον οριστικό τερματισμό της αδιάλειπτης εργασίας στους Φορείς Διαχείρισης, μετά από 11 συνεχή χρόνια και
γ) την άμεση προκήρυξη θέσεων Αορίστου Χρόνου για την ασφαλή μετάβαση ΟΛΩΝ των υφιστάμενων εργαζομένων σε συμβάσεις Αορίστου Χρόνου.
Λέμε ΟΧΙ στα 8μηνα, ΝΑΙ στη Νόμιμη Παράταση, ΝΑΙ στην Μόνιμη Εργασία."

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

04/2021

Περισσότερο διαβασμένα