Τετάρτη, 27 Νοεμβρίου 2019 15:58

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει η περιβαλλοντική ομάδα "Fridays For Future"

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει η μαθητική ομάδα "Fridays For Future", η οποία συμμετέχει στην Παγκόσμια Πορεία για το Κλίμα την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου, επισημαίνοντας πως έχουμε διορία 11 χρόνια για να δράσουμε ώστε να βελτιώσουμε τον τρόπο ζωής μας και να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε την κλιματική αλλαγή. Την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου εκατομμύρια μαθητές και μαθήτριες σε όλον τον κόσμο θα γεμίσουν τους δρόμους και τις πλατείες διαδηλώνοντας για την κλιματική αλλαγή.

Το "Fridays For Future" είναι ένα παγκόσμιο περιβαλλοντικό κίνημα που ξεκίνησε από μια σουηδή μαθήτρια τον Σεπτέμβριο του 2018.
Στην Ελλάδα έφτασε τον περασμένο Μάρτιο από Αθήνα και Θεσσαλονίκη που οργάνωσαν διαμαρτυρίες για την κλιματική αλλαγή ενώ στην Καλαμάτα έφτασε τον περασμένο Ιούλιο, ξεκινώντας από μια μικρή ομάδα που ολοένα αυξάνεται.

Η ομάδα αυτή προσπαθεί να ευαισθητοποιήσει όσο δυνατόν περισσότερο κόσμο σχετικά με τις συνήθειες τους και την αντιμετώπιση της κλιματική αλλαγής και να βελτιώσει την οικολογική τους συνείδηση.
Με πολλές δράσεις η μαθητική ομάδα προσπαθεί να ασκήσει πίεση στις κυβερνήσεις ώστε να λάβουν μέτρα για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και να ευαισθητοποιήσουν τους πολίτες.

Για τους παραπάνω λόγους θα πραγματοποιηθεί πορεία και στην Καλαμάτα την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου που θα ξεκινήσει από την πλατεία 23ης Μαρτίου στις 7.30 το απόγευμα, στην οποία η ομάδα του "Fridays For Future Kalamata" καλούν όλους να συμμετέχουν.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

01/2020

Περισσότερο διαβασμένα