Δευτέρα, 01 Οκτωβρίου 2018 20:24

Αισιόδοξία για την περιφερειακή δημοσιογραφία κατά την τελετή απονομής των Regional Media Awards '18

Αισιόδοξα μηνύματα για την περιφέρεια, παρά τις προκλήσεις, κυριάρχησαν κατά την τελετή απονομής των Regional Media Awards '18,

η οποία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2018, στο Gazarte, παρουσία ιδιοκτητών, ανώτατων και ανωτέρων στελεχών σημαντικών περιφερειακών και τοπικών ΜΜΕ, εκπροσώπων της διαφημιστικής αγοράς, διαφημιζόμενων, δημοσιογράφων κ.ά.

Κορυφαία στιγμή της βραδιάς ήταν οι απονομές των Grand Awards τα οποία κέρδισαν: Στην ενότητα Εφημερίδες-Περιοδικά η Πελοπόννησος Ημερήσια Ανεξάρτητη Περιφερειακή Εφημερίδα, στην ενότητα Τηλεόραση το IONIAN TV, στην ενότητα Ραδιόφωνο o ΣΟΚ FM 104,8 του Kartelias Media Group και στην ενότητα Digital Media το Neakriti.gr του Ομίλου Κρήτη TV.

Για πρώτη φορά δε, απονεμήθηκε φέτος το βραβείο Regional Media Group of the Year. To βραβείο αυτό απονέμεται στο media group της Περιφέρειας που σημείωσε σημαντικές διακρίσεις σε όλους τους τομείς δράσης του την χρονιά αυτή. Για το 2018, Regional Media Group of the Year αναδείχθηκε ο Όμιλος Κρήτη TV, με τα Κρήτη TV, Radio 9,84 FM, Νέα Κρήτη και το web site neakriti.gr.

Να θυμίσουμε πως η Εύφορη Γη απέσπασε χρυσό βραβείο για το περιοδικό της, στην κατηγορία Advertising -Multiplatform, και ασημένιο βραβείο για την εκπομπή της στην κατηγορία Communication & Marketing - Best online community. Από τη Μεσσηνία επίσης διακρίθηκε με 4 βραβεία η εφημερίδα Ελευθερία και το Eleftheriaonline με χρυσό στην κατηγορία “Ενέργειες / Events / Koινωνική Προσφορά / CSR” για την συνδιοργάνωση της εθελοντικής αιμοδοσίας στις 14 Ιουνίου στην Καλαμάτα, ασημένιο βραβείο στην κατηγορία “Best Use of Multimedia Features / Video – Photography” το ρεπορτάζ με τίτλο “Μεσσηνία: Αναβίωσε και φέτος το δρώμενο της Ευετηρίας στη Νέδουσα” και δύο χάλκινα, ένα στην κατηγορία “Best Editorial – Best Column” για τον 1ο κύκλο 20 επεισοδίων της εκπομπής “Ιστορικές διαδρομές”, κι ένα στην κατηγορία “Best Native Advertising” για το διαφημιστικό “Ανδανία: Το δικό μας νερό!”.

Την τελετή παρακολούθησαν περισσότεροι από 200 συμμετέχοντες, αριθμός που αντικατοπτρίζει τη σημαντική αποδοχή της διοργάνωσης από την αγορά, καθώς και την προσπάθεια αναβάθμισης των Βραβείων, με τη διεξαγωγή του Regional Media Forum '18.

Ενδεικτικό δε της σημαντικής διείσδυσης της διοργάνωσης στην ευρύτερη αγορά των Media και της Eπικοινωνίας ήταν και το γεγονός ότι στην Τελετή Απονομής παρευρέθηκε και ο Υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Λευτέρης Κρέτσος. Στον σύντομο χαιρετισμό του σημείωσε, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Είναι σαφές ότι τα Περιφερειακά και Τοπικά Μέσα έχουν ένα δυναμικό παρών και μια πολύ ξεκάθαρη θέση στο μελλοντικό μιντιακό τοπίο. Είναι πολύ σημαντικά και για τη δημοκρατία και για την ανάδειξη της τοπικότητας και της πολιτιστικής πολυμορφίας, αφορούν πάνω από το 50% του πληθυσμού της χώρας και έχουν και μια άλλη ιδιαιτερότητα, ότι έχουν καλύτερη πρόσδεση με τις τοπικές κοινωνίες και για αυτόν τον λόγο η αξία τους είναι τεράστια. Είναι ένας σημαντικός παίκτης για να οικοδομήσουμε ένα μελλοντικό τοπίο και στην ενημέρωση και στην ψυχαγωγία, το οποίο είναι πολυφωνικό, πλουραλιστικό, ευχάριστο και πολύ ελκυστικό, τόσο για το κοινό όσο και για τους διαφημιστές, τους διαφημιζόμενους και τους επενδυτές». Παράλληλα, δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι το Υπουργείο θα σταθεί αρωγός στο ΕΣΡ κατά τη διαδικασία αδειοδότησης των Περιφερειακών Μέσων και των Θεματικών Μέσων πανελλαδικής εμβέλειας, προκειμένου αυτή να γίνει σύντομα, με διαφανή και ανεπηρέαστο τρόπο. Επιπλέον, συμπλήρωσε ότι δεν πρέπει να υπάρχουν τεχνοφοβικές συμπεριφορές και ότι πρέπει να λάβουμε πολύ σοβαρά το θέμα της ψηφιακής τεχνολογικής αναβάθμισης των Περιφερειακών Μέσων.        

Τα Regional Media Awards 2018 διοργανώνονται για τρίτη χρονιά από τη Boussias Communications με στόχο να αναδείξουν και να επιβραβεύσουν τα Περιφερειακά και Τοπικά Μέσα (Εφημερίδες, Περιοδικά, Τηλεόραση, Ραδιόφωνο και sites) στη χώρα μας.

Την εκδήλωση παρουσίασε ο δημοσιογράφος-συγγραφέας Πέτρος Κουμπλής, ενώ άνοιξε με χαιρετισμό ο Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής των βραβείων, Κώστας Σταματάκης,

Chief Marketing & Customer Officer της Dixons SEE / Κωτσόβολος, ο οποίος αναφέρθηκε στο δύσκολο έργο της κριτικής επιτροπής, καθώς όπως τόνισε, τα περισσότερα έργα ήταν πολύ υψηλού επιπέδου, χαρακτηρίζοντας ορισμένα ακόμα και εξαιρετικά. Μεταξύ άλλων, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Κρίνοντας από το περιεχόμενο που κληθήκαμε να αξιολογήσουμε, τα έργα αυτά δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από άλλα ελληνικά ή και διεθνή έργα Μέσων. Αυτό είναι μια έμπρακτη απόδειξη ότι τα Περιφερειακά Μέσα δεν είναι απλά η παρέα, η ενημέρωση, η ψυχαγωγία των τοπικών κοινωνιών, αλλά είναι κάτι πολύ παραπάνω. Είναι κομμάτι του πολιτισμού και της κοινωνίας. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι η κατηγορία που ξεχώρισε ήταν αυτή της κοινωνικής προσφοράς. Απ’ την άλλη, τα έργα που είχαν να κάνουν με διαφήμιση και χορηγία δεν πήγαν καλά, οπότε εκεί υπάρχει περιθώριο βελτίωσης». Κλείνοντας, σημείωσε ότι η ύπαρξη περισσότερων και υγιών Μέσων είναι «ασπίδα» απέναντι στον κόσμο των ψευδών ειδήσεων. 

Η Ελένη Κοκοσάλη, Εμπορική Διευθύντρια του Ομίλου Κρήτη TV, παραλαμβάνοντας το βραβείο Regional Media Group of the Year ανέφερε: «Εκ μέρους του Ομίλου Κρήτη TV, σας ευχαριστούμε πολύ γι’  αυτή την ιδιαίτερη διάκριση. Καμία κατάκτηση δεν θα ήταν εφικτή, χωρίς το κοινό μας, χωρίς τους ανθρώπους  που μας τιμούν και μας έχουν επιλέξει για την ενημέρωσή τους. Είναι μεγάλη τιμή που μας ανοίγουν τα σπίτια τους, αλλά ταυτόχρονα είναι και μεγάλη η ευθύνη και η υποχρέωσή μας, να τους επιστρέψουμε την τιμή που μας κάνουν όλα αυτά τα χρόνια. Φιλοδοξία όλων των συντελεστών του Ομίλου μας, είναι να συνεχίσουμε να αγαπούμε αυτό που κάνουμε, διότι ξέρουμε πως μόνο έτσι μπορούμε να διατηρούμε αυτή την τιμητική κατάκτηση. Χωρίς εκπτώσεις στη δουλειά μας, με σεβασμό στους ανθρώπους που μας παρακολουθούν, με συνέπεια και επαγγελματισμό. Εκ μέρους όλων μας ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Κρήτη. Και ας θυμόμαστε ότι πάνω απ’ όλα είναι ο άνθρωπος! Ο άνθρωπος που εμπνεύστηκε, που δημιούργησε, ο κ. Αντώνης Δημητρίου, που μας οδηγεί ακόμα και σήμερα, στην ψηφιακή εποχή. Τον ευχαριστούμε πολύ!».

Regional Media Forum '18

Eξάλλου, για 2η φορά πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το Regional Media Forum ‘18, ενισχύοντας τον στόχο της διοργάνωσης για ανάδειξη όχι μόνο των Περιφερειακών και Τοπικών Μέσων αλλά και των προβλημάτων και των προκλήσεων που αυτά αντιμετωπίζουν. Στο forum, εκπρόσωποι θεσμικών φορέων, μεγάλοι διαφημιζόμενοι, media specialist agencies και εκπρόσωποι ΜΜΕ συζήτησαν για το μέλλον των Τοπικών & Περιφερειακών Μέσων, σε δύο πάνελ με τη συμμετοχή του Νίκου Χατζηνικολάου, Προέδρου της Ένωσης Ιδιοκτητών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΙΗΕΑ) και Μέλος του Δ.Σ. της Ευρωπαϊκής Ένωσης Εκδοτών Εφημερίδων (ΕΝΡΑ), σε ρόλο συντονιστή. Τα πάνελ αναφέρθηκαν τόσο στα προβλήματα, τις ευκαιρίες και τις προκλήσεις στη λειτουργία και ανάπτυξη των Τοπικών & Περιφερειακών Μέσων, όσο και στα ανταγωνιστικά τους πλεονεκτήματα και στους ανασταλτικούς παράγοντες διαφημιστικής τους απορρόφησης. Οι συμμετέχοντες αναφέρθηκαν στους πιθανούς τρόπους εμπορικής συνεργασίας των Τοπικών Μέσων με τα Μέσα πανελλαδικής εμβέλειας, στις προσπάθειες αναβάθμισης περιεχομένου των Περιφερειακών και Τοπικών Μέσων, στη δυνατότητα παροχής tailor made περιεχομένου για τους διαφημιζόμενους, στην υψηλή διείσδυση των Τοπικών Μέσων και στον ρόλο του διαδικτύου στην πορεία των ΜΜΕ. Επιπλέον, συζητήθηκε το πόσο επηρεάζει την απορρόφηση διαφημιστικού budget η έλλειψη περισσότερων στοιχείων και ερευνών σχετικά με τη διείσδυση των Περιφερειακών και Τοπικών Μέσων και του προφίλ του κοινού τους.   

Αναλυτικά, στο πρώτο πάνελ συμμετείχαν οι Αντώνης Γρηγορόπουλος, Πρόεδρος, ΠΕΙΡΑΣ, Nίκος Σύμπουρας, Μέλος Δ.Σ., ΕΔΕΕ, Βαλέρια Τσάμη, Αντιπρόεδρος Δ.Σ., ΣΕΔΕΑ, Βαγγέλης Αθανασίου, Πρόεδρος, ΣΗΠΕ και Αντώνης Μουντάκης, Πρόεδρος, ΕΙΕΤ. Στο δεύτερο πάνελ συμμετείχαν οι Σπύρος Καμπιώτης, Διευθύνων Σύμβουλος, Ιonian TV, Πλάτωνας Μαρλαφέκας, Αντιπρόεδρος & Επικεφαλής Τμήματος Marketing και Εξαγωγών, Λουξ Μαρλαφέκας, Nίτσα Καρατζόγλου, Business Unit Director, Mindshare, Ξένια Κούρτογλου, Founder & Managing Partner, Focus Bari και Νίκος Καρτελιάς, CEO & Founder, Kartelias Media Group.

Τα Regional Media Awards 2018 διεξήχθησαν υπό την αιγίδα της ΕΝΕΔ, του IAB Hellas και της ΠΕΙΡΑΣ.

Για περισσότερες πληροφορίες, το βίντεο, τον πίνακα των νικητών και φωτογραφίες, επισκεφτείτε το site των βραβείων www.regionalmediaawards.gr

 

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα