Σάββατο, 08 Σεπτεμβρίου 2018 14:44

Άνοιξε τις πύλες της η 83η ΔΕΘ - Αλέξης Τσίπρας: «Ιστορικής σημασίας η φετινή διοργάνωση»

Ξεχωριστό ρόλο μπορούν να παίξουν η Θεσσαλονίκη, η Μακεδονία και η Βόρεια Ελλάδα γενικότερα στην ευρύτερη περιοχή, με τη ΔΕΘ να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή αυτής της προσπάθειας.

Την εκτίμηση αυτή έκανε ο πρωθυπουργός, κ. Αλέξης Τσίπρας, κατά τη σημερινή συνάντησή του με τη διοίκηση της ΔΕΘ-Helexpo, με την αφορμή της έναρξης της 83ης ΔΕΘ. Μάλιστα, ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε τη φετινή ΔΕΘ ιστορική, καθώς, όπως είπε, μετά από οκτώ χρόνια, για πρώτη φορά ένας πρωθυπουργός θα παρουσιάσει το δικό του όραμα από το βήμα της.

Ο κ. Τσίπρας τάχθηκε υπέρ της ανάπλασης του Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης, το σχέδιο της οποίας του παρουσίασε η διοίκηση της ΔΕΘ-Helexpo, σημειώνοντας πως το έργο αυτό θα δώσει νέα προοπτική τόσο στη ΔΕΘ όσο και στην πόλη. Μάλιστα, τόνισε πως ο εν λόγω στόχος θα είναι κεντρικός για το υφυπουργείο Μακεδονίας-Θράκης.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo, κ. Τάσος Τζήκας, χαρακτήρισε την 83η ΔΕΘ την καλύτερη της 20ετίας, παρουσιάζοντας την ανοδική πορεία των μεγεθών των τελευταίων ετών, ενώ επισήμανε την ανάγκη ανάπλασης του Εκθεσιακού Κέντρου, ώστε η ΔΕΘ να αναβαθμισθεί ακόμα περισσότερο. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στη συμμετοχή των ΗΠΑ στην φετινή διοργάνωση ως Τιμώμενης Χώρας, αλλά και στην παρουσία των 130 ελληνικών startups στο θεματικό πάρκο «Ψηφιακή Ελλάδα».

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ-Helexpo, κ. Κυριάκος Ποζρικίδης, αναφέρθηκε στα μεγέθη της 83ης ΔΕΘ, ήτοι στους περισσότερους από 1.500 εκθέτες, στην πλήρη εκθεσιακή κάλυψη, αλλά και στις σημαντικές διεθνείς συμμετοχές, ενώ παρουσίασε και την smoke free πρωτοβουλία της διοργάνωσης.

Σύσσωμο το διοικητικό συμβούλιο υπογράμμισε τη σημαντική αναβάθμιση της φετινής Έκθεσης και τόνισε την αναγκαιότητα ανάπλασης του εκθεσιακού κέντρου.

Η ξενάγηση στα περίπτερα

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός περιηγήθηκε σε περίπτερα της 83ης ΔΕΘ. Μεταξύ των σταθμών του ήταν το περίπτερο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, αυτά των ΟΣΕ, ΕΡΓΟΣΕ, υπουργείου Εργασίας, υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας, ΑΠΘ, Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ΕΛΤΑ, υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, ΚΑΘ ΑΕ, ΔΕΗ κα.

Αμέσως μετά εγκαινίασε το αμερικανικό περίπτερο από κοινού με τον υπουργό Εμπορίου των ΗΠΑ, κ. Wilbur Ross και ξεναγήθηκε σε μερικές από τις αμερικανικές εταιρείες-κολοσσούς. Ο κ. Ross τόνισε κατά τα εγκαίνια του αμερικανικού περιπτέρου πως η 83η ΔΕΘ αποτελεί ευκαιρία για τις αμερικανικές επιχειρήσεις και προσφέρει δυνατότητες για συμφωνίες αμοιβαίου οφέλους. Από την πλευρά του ο Έλληνας πρωθυπουργός σημείωσε πως η 83η ΔΕΘ, με την παρουσία των ΗΠΑ ως Τιμώμενης Χώρας, σηματοδοτεί τις μεγάλες δυνατότητες της Θεσσαλονίκης, της Μακεδονίας και της Βόρειας Ελλάδας να αποτελέσουν την «καρδιά» της βαλκανικής συνανάπτυξης και να παίξουν σημαντικό ρόλο στην παραγωγική ανασυγκρότηση.

Τέλος ο κ. Τσίπρας επισκέφθηκε το περίπτερο 12, όπου φιλοξενείται το θεματικό πάρκο «Ψηφιακή Ελλάδα» με 130 ελληνικές startups, και συνομίλησε με νέους επιχειρηματίες.

Τα επίσημα εγκαίνια της 83ης ΔΕΘ θα πραγματοποιηθούν απόψε, στις 19:00, στο Συνεδριακό Κέντρο «Ι.Βελλίδης».

Η έκθεση βρίσκεται υπό την αιγίδα του υπουργείου Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης). Επίσημο ποτό της 83ης ΔΕΘ είναι η Coca Cola και επίσημο αυτοκίνητο είναι τα DS Automobiles της εταιρείας Γιαννίρης. Η βιομηχανία «Παπαστράτος» υποστηρίζει την πρωτοβουλία Smoke Free ΔΕΘ. Επίσημα Ξενοδοχεία των Music Events είναι τα Capsis και Capsis Bristol. Χορηγός των Blues Brothers είναι το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Η Ένωση Διακοσμητών Βορείου Ελλάδος συνέβαλε στον στολισμό της Θεσσαλονίκης με τα αστέρια στα χρώματα των ΗΠΑ.

ΑΠΕ ΜΠΕ

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα