Τετάρτη, 04 Μαρτίου 2020 14:34

Μεγάλη άσκηση σεισμού αύριο στην Καλαμάτα

Μεγάλη άσκηση με σενάριο σεισμού έχει προγραμματιστεί για αύριο Πέμπτη 5 Μαρτίου 2020 και ώρα 10.00 μ.μ, στο κέντρο της Καλαμάτας. 

Η άσκηση έχει σκοπό την καλύτερη προετοιμασία και τον συντονισμό του μηχανισμού απόκρισης, όσον αφορά στο ενδεχόμενο σεισμού, που αποτελεί ξαφνικό φυσικό φαινόμενο, συχνό στο ελληνικό χώρο. Θα έχει διάρκεια 2 ωρών και θα πραγματοποιηθεί στα οικοδομικά τετράγωνα, τα οποία περικλείονται από τις οδούς 23ης Μαρτίου, Νέδοντος, Κροντήρη και Αριστομένους.

Συντονιστής της άσκησης ορίστηκε ο υποδιοικητής της Π.Υ Καλαμάτας, Αθ. Κατσαφάδος.

Το σενάριο της άσκησης αφορά στην εκκένωση κτηρίων και τον απεγκλωβισμό ατόμων μετά από σεισμό, ενώ ενεργό ρόλο θα έχει το ΕΚΑΒ για τη μεταφορά τραυματιών. Το ιστορικό Δημαρχείο δεν θα λειτουργεί. Εναλλακτικός χώρος συνεδρίασης του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου, σε περίπτωση σεισμού, θα είναι το πρώην Αναψυκτήριο, όπου και θα συγκληθεί το εν λόγω Όργανο, για τις ανάγκες της άσκησης.

Στο σενάριο περιλαμβάνονται επίσης:

- κατάσβεση πυρκαγιάς σε βενζινάδικο,
- απελευθέρωση δρόμων από συντρίμμια,
- αποκλεισμοί δρόμων, στους οποίους θα προβεί η Τροχαία, καθώς και
- εκκένωση κατοικιών και ασφαλής μεταφορά των πολιτών στους προκαθορισμένους χώρους καταφυγής μετά από σεισμό.

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας έχει συμφωνηθεί, σε περίπτωση κακοκαιρίας η άσκηση να πραγματοποιηθεί την Τρίτη 10 Μαρτίου 2020. 

Στην άσκηση εμπλέκονται υπηρεσίες και φορείς, όπως η Πυροσβεστική Υπηρεσία, η Αστυνομική Διεύθυνση, η 120 ΠΕΑ, το Λιμεναρχείο, το ΕΚΑΒ, το ΤΑΣ κ.λ.π.), καθώς επίσης και υπηρεσιακά στελέχη του δήμου και εθελοντικών ομάδων.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα