Τετάρτη, 27 Σεπτεμβρίου 2017 10:13

Συνεχίζεται η προετοιμασία για την αποστολή μεσσηνιακών προϊόντων στο διάστημα (video)

Συνεχίζεται η προετοιμασία για την αποστολή μεσσηνιακών προϊόντων στο διάστημα (video)

Το φιλόδοξο επιστημονικό εγχείρημα της αποστολής μεσσηνιακών προϊόντων στο διάστημα από μαθητές σχολείων της Καλαμάτας, συνεχίζεται με επιτυχία.

Στα πλαίσια αυτής της προσπάθειας, τα παιδιά προχθές παρακολούθησαν ενημερωτική εκδήλωση.

Τα θέματα και οι ομιλητές ήταν: Προγραμματισμός από τον φυσικό Φώτη Ασημακόπουλο, μηχανική και περιβάλλον μηδενικής βαρύτητας από τον μηχανολόγο μηχανικό - υπεύθυνο σχεδιασμού συστημάτων Τάκη Παπαδόπουλο, διαχείριση έργων – project management από τον μηχανολόγο μηχανικό Κώστα Πεϊμανίδη, ιδιότητες ελαιολάδου από τον καθηγητή Φαρμακογνωσίας Προκόπη Μαγιάτη και σχεδιασμός προϊόντων από τον καθηγητή Δημήτρη Καραλέκα.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας Δημήτρης Μανιάτης, ο οποίος τόνισε ότι το Επιμελητήριο βλέποντας τις προοπτικές του νομού, με τα συγκριτικά του πλεονεκτήματα σε τομείς υψηλής τεχνολογίας, όπως η Αεροδιαστημική, έχει υποστηρίξει πρωτοβουλίες οι οποίες συμβάλλουν στην ανάπτυξη της περιοχής. Στα πλαίσια αυτά, είναι επίσημος χορηγός της μαθητικής αποστολής των 4ου και 6ου Γυμνασίου Καλαμάτας, όπου θα δοθεί έμφαση στα τοπικά προϊόντα, που είναι και η βάση της Μεσογειακής Διατροφής.

Στόχος των παιδιών είναι να σχεδιάσουν μικροδορυφόρο που θα εκτοξεύσει τα τοπικά προϊόντα στο διάστημα και όταν αυτά επιστρέψουν στη γη θα πραγματοποιηθεί έρευνα για τη «συμπεριφορά» τους, σε συνθήκες έλλειψης βαρύτητας. Η μεταφορά των μεσσηνιακών προϊόντων στο διάστημα, θα γίνει μέσω της Αμερικανικής εταιρείας Αεροδιαστημικής Blue Origin, το επόμενο φθινόπωρο.

Δείτε το video: 

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ 

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022