Τετάρτη, 13 Μαρτίου 2019 12:58

12GODS: Χαρμάνια ελληνικών βοτάνων σε κάψουλες (ΒΙΝΤΕΟ)

Χαρμάνια ελληνικών βοτάνων σε δυναμικές κάψουλες, τοποθετούνται σε συμβατική μηχανή αυτόματης παρασκευής ροφημάτων, χαρίζοντάς μας το αποτέλεσμα ενός άρτιου εκχυλίσματος.

Η start up εταιρία 12 gods, επεξεργάζεται και προωθεί τα ελληνικά βότανα με πρωτότυπο τρόπο, εντάσσοντάς τα στο πλαίσιο της καινοτομίας.
Η Εύφορη Γη, συνάντησε τον εμπνευστή της πρωτοβουλίας, Φίλιππο Ζεμπίλα, στην έκθεση Detrop, στη Θεσσαλονίκη και γνώρισε το ιδιαίτερο εγχείρημα της εταιρίας.
Δυναμικές κάψουλες, αεροστεγώς κλεισμένες με άζωτο, διατηρούν αναλλοίωτες, τόσο τις ευεργετικές ιδιότητες των βοτάνων, όσο και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά τους, χωρίς το προϊόν να προσβάλλεται από μικροοργανισμούς.
Μέσω ενός στροβιλισμού, στο εσωτερικό της κάψουλας, αποδεσμεύονται όλα τα συστατικά των βοτάνων χωρίς καμία έκπτωση στο χρώμα, τη γεύση ή το άρωμα.
Τέλος, ή κάψουλα περιέχει διηθητικό φίλτρο fruit grade, στην έξοδο απορροής, εμποδίζοντας την ύπαρξη υπολλειμμάτων στο φλιτζάνι μας.
Δείτε το ρεπορτάζ:


Η συμβατική μηχανή αυτόματης παρασκευής, η οποία πλέον βρίσκεται σχεδόν σε κάθε σπίτι, μειώνει το χρόνο παρασκευής του ροφήματος από δέκα λεπτά, σε δέκα δευτερόλεπτα.
Με αυτόν τον τρόπο, όπως μας εξήγησε ο Φίλιππος Ζεμπίλας, η Ελλάδα μπαίνει στο κάδρο της εμπορικής καινοτομίας, επιτυγχάνοντας την εξωστρέφεια των ελληνικών βοτάνων και τη διάδοσή τους στην παγκόσμια αγορά.
Η εταιρία, εντάσσεται στην ΘΕΑ (Θερμοκοιτίδα Νεοφυών Επιχειρήσεων Αθήνας) και σε συνεργασία με την ΕΔΕΑ και την περιφέρεια Αττικής, επιχειρεί μέσω του επιστημονικού πάρκου Πάτρας, την απόδοση κωδικών στα βότανα.
Η εκδοχή, πως οι αρχαίοι Έλληνες ήταν αυτοί που πρώτοι ανακάλυψαν τα βότανα και τα ευεργετικά χαρακτηριστικά τους, προσδίδοντάς τους θεϊκή προέλευση, στάθηκε πηγή έμπνευσης, για το όνομα της εταιρίας, όπως μας είπε ο Φίλιππος Ζεμπίλας, ενώ πρόσθεσε πως, βασιζόμενος στο ενδιαφέρον που έχει ήδη εκλάβει από εταιρίες, προσδοκά την κυκλοφορία του προϊόντος στην αγορά, το Μάιο.
Μετά από δέκα χρόνια συστηματικής ενασχόλησης, με την αγροτική παραγωγή και ανάπτυξη, ο Φίλιππος Ζεμπίλας, τόνισε πως η ανάδειξη των βοτάνων μέσα από τις τεχνοτροπίες της εταιρίας, 12gods, ίσως είναι ο καλύτερος τρόπος, να προταχθεί η ελληνική φύση, στο εξωτερικό.

Ρεπορτάζ: Αθηνά Πουλοπούλου

Αποστολή/Βίντεο: Κωνσταντίνος Σταθόπουλος

 

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα