Τρίτη, 25 Απριλίου 2023 08:18

Ο Ηλιακός Κινηματογράφος στην πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης «ΕΛΕΥΣΙΝΑ 2023»

Ο Ηλιακός Κινηματογράφος (Solar cinema Greece), μία καινοτόμα πολιτιστική δράση του Κέντρου δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας και του Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου έχει προσκληθεί από την πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης «Ελευσίνα 2023» να συμμετέχει στις πολιτιστικές δράσεις της, απλώνοντας έτσι τις  δραστηριότητές του και υιοθετώντας ένα εξαιρετικό περιβαλλοντικό πρόγραμμα.

Οι προβολές και παράλληλες εκπαιδευτικές δράσεις θα διεξαχθούν περιοδικά από το Μάϊο έως και το Σεπτέμβριο σε ανοικτούς  χώρους στην Ελευσίνα, Μαγούλα, Ασπρόπυργο, Μάνδρα και Μέγαρα.
Κινηματογραφικές προβολές ντοκιμαντέρ σε ανοικτούς χώρους με την βοήθεια της ηλιακής ενέργειας και εκπαιδευτικά προγράμματα για νέους και παιδιά σχετικά με τα μεγάλα οικολογικά και περιβαλλοντικά προβλήματα. Στόχος είναι να δοθεί το έναυσμα για δημόσιο διάλογο  με την συμμετοχή τοπικών συλλόγων και ομάδων ευαισθητοποιημένων πολιτών.
Το όλο πρόγραμμα συνίσταται σε δύο σκέλη: Αφενός στην προβολή ντοκιμαντέρ, αφετέρου στη διεξαγωγή εκπαιδευτικών δράσεων για παιδιά και νέους, με θέμα το περιβάλλον. Οι προβολές, που θα γίνονται σε μεγάλο υπαίθριο χώρο με τη βοήθεια της ηλιακής ενέργειας, είναι κάτι πρωτόγνωρο, καινοτόμο και ικανό να προσελκύσει το ενδιαφέρον του κόσμου. Για κάθε προβολή (12 διαφορετικές ταινίες) θα υπάρχει εισήγηση είτε από καλεσμένο σκηνοθέτη είτε από κάποιον ειδικό επί του θέματος του ντοκιμαντέρ, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στο ενήλικο κοινό να συμμετέχει σε διάλογο επάνω σε καίρια θέματα.  
Οι δε εκπαιδευτικές δράσεις, οι οποίες θα οργανώνονται από επαγγελματίες του χώρου της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και θα έχουν διαδραστικό χαρακτήρα, στόχο έχουν να ευαισθητοποιήσουν την οικολογική συνείδηση των συμμετεχόντων.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα