Παρασκευή, 01 Ιουνίου 2018 08:58

Σικελία: 3ο φόρουμ για τη στρατηγική της Ε.Ε. για έρευνα, καινοτομία, τουρισμό, ανάπτυξη, περιβάλλον

Σικελία: 3ο φόρουμ για τη στρατηγική της Ε.Ε. για έρευνα, καινοτομία, τουρισμό, ανάπτυξη, περιβάλλον

Οι τομείς της έρευνας και της καινοτομίας, του τουρισμού, της μπλε ανάπτυξης, του περιβάλλοντος, της σύνδεσης της ευρύτερης περιοχής, των μεταφορών και των ενεργειακών δικτύων και άλλων θεμάτων που αφορούν στην Μακρο-Περιφέρεια Αδριατικής και Ιονίου παρουσιάστηκαν στο 3ο Φόρουμ για την Στρατηγική της Ε.Ε. για την Μάκρο-Περιφέρεια Αδριατικής- Ιονίου 24-25 Μαΐου 2018 στην Κατάνια της Σικελίας.

Το Επιμελητήριο Αχαΐας συμμετείχε με τον πρόεδρο Πλ. Μαρλαφέκα, τον Β’ αντιπρόεδρο Ιωάννη Πετράτο, την υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων και εξαγωγών Νόρα Νικολοπούλου και τον Κωνσταντίνο Γιωτόπουλο, υπεύθυνος προγραμμάτων της Αναπτυξιακής του Επιμελητηρίου Αχαίας.

Τέθηκαν υπ’όψιν των συνέδρων θέματα για των ενεργειακή αυτονόμηση των νησιών, καλές πρακτικές, παρουσιάσεις σχετικά με χρηματοδοτικούς φορείς, αλλαγές που ακολουθούν το BREXIT σε επίπεδο χρηματοδοτικό στην ΕΕ, εξελίξεις στα δίκτυα μεταφορών που θα επηρεάσουν την οικονομία και την εξαγωγική δυναμική της ευρύτερης περιοχής, συνέργειες μέχρι το 2020, διαφορές μεταξύ των χωρών της «προηγμένης» ΕΕ και των Δυτικών Βαλκανίων, προκύπτοντα θέματα από την μετανάστευση στην περιοχή, περιβαλλοντικά προγράμματα και άλλα μείζονα θέματα τα οποία θα σηματοδοτήσουν τις εξελίξεις στην περιοχή το επόμενο διάστημα.

Το 3ο Φόρουμ για την Στρατηγική της ΕΕ για την Μάκρο-Περιφέρεια Αδριατικής- Ιονίου αποτελεί το πιο σημαντικό γεγονός για την Μάκρο-Περιφέρεια και ασχολείται με όλα τα ζητήματα της εν λόγω περιοχής ενώ παράλληλα τίθενται τα θεμέλια για προγράμματα και αποφασίζεται η στρατηγική που θα ακολουθηθεί στο επόμενο διάστημα. Πρόκειται για μία μεγάλη ευκαιρία δικτύωσης και παρατήρησης για την πορεία της Μάκρο-περιφέρειας.

Οι χώρες που απαρτίζουν την Μάκρο-περιφέρεια είναι η Ελλάδα, Κροατία, Αλβανία, Βοσνία -Ερζεγοβίνη, Σλοβενία, Σερβία, Μαυροβούνιο, Ιταλία.

Κατά τη διάρκεια του φόρουμ πραγματοποιήθηκαν Β2Β συναντήσεις τόσο με άλλα επιμελητήρια όσο και με κρατικούς φορείς αλλά και ανώτατους εκπροσώπους της ΕΕ και του Ευρωκοινοβουλίου, εθνικά υπουργεία προκειμένου να συζητηθούν θέματα συνεργασιών και κοινών ενεργειών.

 

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ 

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022