Σάββατο, 20 Νοεμβρίου 2021 14:15

Με 50 συμμετοχές η 7η Έκθεση Καινοτομίας και Μεταφοράς Τεχνογνωσίας - Patras IQ 2021

Με πενήντα συμμετοχές ψηφιακών εκθετών η 7η Έκθεση Καινοτομίας και Μεταφοράς Τεχνογνωσίας - Patras IQ 2021, θα πραγματοποιηθεί στις 4, 5 και 6 Δεκεμβρίου 2021.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, οι διοργανωτές, σεβόμενοι τα ισχύοντα πρωτόκολλα της πανδημίας, διοργανώνουν την έκθεση με χρήση των σύγχρονων τεχνολογιών, καθώς τα περίπτερα και οι επισκέπτες θα επικοινωνούν μέσω ψηφιακής πλατφόρμας σε ειδικά σχεδιασμένο ψηφιακό/εικονικό χώρο.

Η virtual έκθεση θα παραμείνει ανοικτή και επισκέψιμη μέχρι και την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2021 και θα παρέχει τη δυνατότητα επικοινωνίας σε πραγματικό και μη χρόνο.

Οι συνεδριακές εκδηλώσεις θα γίνουν με υβριδικό τρόπο, με κεντρικό χώρο εκδηλώσεων το Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών.

Στο πλαίσιο της έκθεση, το Πανεπιστήμιο Πατρών συνδιοργανώνει με την Hetia (Ένωση Ελληνικών Εταιριών Αναδυόμενων Τεχνολογιών) εκδήλωση με θέμα: «Καλύπτοντας το κενό μεταξύ γνωσιακής βάσης και εργασιακού περιβάλλοντος» στην οποία θα παρουσιαστούν και οι καθιερωμένες πλέον «Ιστορίες Επιτυχίας».

Επίσης προγραμματίζονται εκδηλώσεις ποικίλου ενδιαφέροντος όπως:

- Εκδήλωση με την παρουσίαση των τριών Κέντρων Ικανοτήτων της Δυτικής Ελλάδας

- Εκδήλωση με Θέματα Μεταφοράς Τεχνολογίας και Διανοητικής Ιδιοκτησίας με τη συμμετοχή των Δημήτρη Κουζέλη Intel-lex, σύμβουλο Ευρεσιτεχνίας / European Patent Attorney, Νίκου Μηνά, European Patent and Trade Mark Attorneys Protecting, Progress/Dublin και Federico Carrasco, Founder and CEO of the Swiss company, Graypes GmbH

- Εκδήλωση αφιερωμένη σε διακεκριμένους αποφοίτους του Πανεπιστημίου Πατρών. Συγκεκριμένα στους: Κωνσταντίνο Μπέκα, Head Advanced Scientific Computing, Citadel Securities, απόφοιτος τμήματος Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής, Federico Carrasco, Founder and CEO of the Swiss company, Graypes GmbH , απόφοιτος τμήματος Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής, Παναγιώτη Κωνσταντινόπουλο, διευθυντής των τμημάτων R&D και Λειτουργίας Δικτύου της Coffee Island, Απόφοιτος του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών και Χριστίνα Σούζη, μετεωρολόγο, απόφοιτη του τμήματος Μαθηματικών.

- Εκδήλωση για την παρουσίαση των έργων «Βιομηχανικά Διδακτορικά UPatras IQ» από τα μέλη ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Πατρών και τους εκπροσώπους των εταιρειών.

Το πρόγραμμα συμπληρώνουν πληθώρα εκδηλώσεων που διοργανώνονται από το ΕΑΠ, το ΙΤΥΕ ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας την Εθνική Τράπεζα Ελλάδος, τα Εργαστήρια Παροχής Υπηρεσιών του Πανεπιστημίου Πατρών κ.ά.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, τη διοργάνωση θα τιμήσουν με την παρουσία τους:

- Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης

- Ο υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Άγγελος Συρίγος

- Ο υφυπουργός Έρευνας και Τεχνολογίας του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων Χρίστος Δήμας

- Ο Κωνσταντίνος Περρής με τίτλο ομιλίας «Η καινοτομία ως μοχλός ανάπτυξης και η διασύνδεση με την παραγωγική διαδικασία» και ο Γιώργος Κολλιδάς με τίτλο ομιλίας «Νεοφυείς επιχειρήσεις, τεχνολογία νέφους και σύγχρονες απειλές κυβερνοασφάλειας» από την PwC Ελλάδας (Payroll & Benefits Solutions)

- Ο Βασίλης Νικολόπουλος, επικεφαλής Εφαρμοσμένης Έρευνας, Ανάπτυξης και Καινοτομίας MYTILINEOS - Τομέας Ηλεκτρικής Ενέργειας και Φυσικού Αερίου

- Η Κατερίνα Πραματάρη, αναπληρώτρια καθηγήτρια ΟΠΑ και εκπρόσωπος της Uni.Fund,

- Ο Δημήτρης Καλαβρός - Γούσιος, εκπρόσωπος του Velocity Partners,

- Ο Γ. Μαρκατάτος από τον ΣΕΚΕΕ (Σύνδεσμος Εταιρειών Καινοτόμων Εφαρμογών Ελλάδας)

- Ο Κωνσταντίνος Αγραπίδας, γενικός διευθυντής Εργασιακών, Υγείας Ασφάλειας και Ένταξης στην Εργασία, υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, επικεφαλής της πρωτοβουλίας REBRAIN GREECE, για τον ψηφιακό μετασχηματισμό στην αγορά εργασίας

- Εκπρόσωποι του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

- Στελέχη της ΓΓΕΚ για το πρόγραμμα του «ΕΡΕΥΝΩ - ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ - ΚΑΙΝΟΤΟΜΩ» και την ανακοίνωση των προγραμματιζόμενων δράσεων της επόμενης περιόδου 2021-2027.

Η έκθεση συνδιοργανώνεται από τα υπουργεία Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Παιδείας & Θρησκευμάτων, το Πανεπιστήμιο Πατρών, το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το Επιμελητήριο Αχαΐας.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα