Δευτέρα, 15 Νοεμβρίου 2021 16:54

Ποια είναι τα 18 ελληνικά Startups που θα συμμετάσχουν στο 2ο Φόρουμ Καινοτομίας, με τίτλο «Η Καινοτομία οδηγεί τις εξελίξεις»

 

18 ελληνικά Startups με δραστηριότητα σε 11 νευραλγικούς τομείς της αγοράς, θα συμμετάσχουν σε ψηφιακές Β2Β συναντήσεις, στο πλαίσιο του 2ουΦόρουμ Καινοτομίας, με τίτλο «Η Καινοτομία οδηγεί τις εξελίξεις», που θα λάβει χώρα σε υβριδική μορφή, στις 24 Νοεμβρίου 2021, και συνδιοργανώνεται από το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο και την Πρεσβεία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Αθήνα.

Πρόκειται για νεοφυείς εταιρίες, οι οποίες αναπτύσσονται στους κλάδους της πληροφορικής, της ανάλυσης δεδομένων, της τεχνολογίας στην ιατρική και την υγεία, της τεχνολογίας επικοινωνιών και διαστήματος, των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, του R&D, της αγροβιοτεχνολογίας, της ενέργειας, του τουρισμού και του πολιτισμού, της εκπαίδευσης και της διαχείρισης εγκαταστάσεων.

Ο Dr. Ernst Reichel, Πρέσβης της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, αναφερόμενος στη συμμετοχή των 18Startups στο 2οΦόρουμ Καινοτομίας, δήλωσε: «Στο τοπίο των νεοφυών επιχειρήσεων στην Ελλάδα υπάρχει τα τελευταία χρόνια έντονη κινητικότητα και γι’ αυτό το λόγο πολλές από τις εξαιρετικά πρωτοπόρες νεοφυείς επιχειρήσεις τραβούν την προσοχή γερμανικών εταιριών. Στη συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών μας στο πεδίο των τεχνολογιών του μέλλοντος έχει συμβάλλει σημαντικά το πολυετές ελληνογερμανικό πρόγραμμα έρευνας και καινοτομίας, το οποίο υφίσταται από το 2013. Στόχος του είναι να έρθουν σε επαφή επιστήμη και οικονομία από τη Γερμανία και την Ελλάδα, ώστε να υπάρξει προοπτική σύνδεσης της καινοτομίας στην έρευνα με τη διάθεση ώριμων προϊόντων στην αγορά».

Από την πλευρά του, ο Δρ Αθανάσιος Κελέμης, Γενικός Διευθυντής και Μέλος του ΔΣ του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, δήλωσε ότι «σε μια διαρκώς εξελισσόμενη οικονομία, οι καινοτόμες προτάσεις είναι αυτές που διευρύνουν τα μονοπάτια της δημιουργικότητας και των επενδύσεων. Είναι αυτές που αλλάζουν τα δεδομένα, πάντα προς όφελος των κοινωνιών στις οποίες απευθύνονται, προς όφελος της παραγωγικότητας και της απασχόλησης. Η νεοφυής επιχειρηματικότητα διαμορφώνει το μέλλον των οικονομιών. Το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο βρίσκεται και θα βρίσκεται πάντα δίπλα στους νέους ανθρώπους, που με τις καινοτόμες ιδέες τους, τη θέλησή τους και το πείσμα τους διεκδικούν τη δική τους ξεχωριστή θέση στον επιχειρηματικό στίβο».

Τα 18 Startups

- The Brain Pixels: Εταιρία ανάπτυξης λογισμικού και mobile εφαρμογών, με εξειδίκευση στοdigital marketing και τονσχεδιασμόεταιρικής ταυτότητας.

- Centaur Technologies P.C.: Εταιρία παροχής πλήρους φάσματος υπηρεσιών Internet-of-Things (IoT) για ασύρματα ηλεκτρονικά αισθητήρια και λογισμικό cloud για παρακολούθηση και ανάλυση δεδομένων.

- Comidor: Εταιρία υποστήριξης ανοικτής πλατφόρμαςενσωμάτωσης τεχνολογιών Low-Code με τεχνολογίες Hyper-Automation.

- Collaborate: Εταιρία ανάπτυξης πλατφόρμαςγια την υποστήριξη ασθενών και επαγγελματιών υγείας σε μεμονωμένα ιατρεία και μικρές κλινικές, μέσω έξυπνων, διαισθητικών και συνεργατικών ηλεκτρονικών φακέλων υγείας.

- Docandu: Εταιρία, η οποία συνδυάζει την παραδοσιακή ιατρική με τις πιο σύγχρονες και ταυτόχρονα φιλικές προς τον χρήστη ψηφιακές καινοτομίες.

- FEAC Engineering P.C.: Εταιρία μηχανικών και συμβούλων, με υψηλή εξειδίκευση στην ανάπτυξη προϊόντων προσομοίωσης και ψηφιακών διδύμων,που βασίζονται στη φυσική. Ειδικεύεται στις τεχνολογίες επικοινωνίας και διαστήματος.

- Finloup: Εταιρία υποστήριξης του “buy now, pay later”, που επιτρέπει στους εμπόρους να πωλούν προϊόντα με άτοκες δόσεις. Εξασφαλίζει την προσιτή τιμή στην πηγή, χρησιμοποιώντας ιδιόκτητη τεχνολογία ανοικτής τραπεζικής και δεδομένα που αφορούν στον έμπορο.

- Fuelics: Εταιρία R&D, που ειδικεύεται στον σχεδιασμό και την κατασκευή πρωτοτύπων, καθώς και στη βιομηχανοποίηση αισθητήρων, που λειτουργούν με μπαταρία Edge Computing, συνοδευόμενων από την Edge Platform.

- Herado: Εταιρία, η οποία ειδικεύεται στην ακτινοπροστασία, δημιουργώντας νέα, καινοτόμα, δοσίμετρα.

- Ingredio: Εταιρία,η οποία ασχολείται με το ευζήν, αξιοποιώντας την τεχνολογία στον τομέα της υγείαςγια την μακροπρόθεσμη πρόληψη χρόνιων ασθενειών.

- InterMediaKT: ΜΚΟ με έδρα την Πάτρα, η οποία αναπτύσσεται από το 2012 στους τομείς της εκπαίδευσης, της κατάρτισης και της καινοτομίας σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

- Metabio: Εταιρία, η οποία καινοτομεί στον σχολιασμό βιολογικών δειγμάτων, βελτιστοποιεί τους κύκλους ανάπτυξης φαρμάκων και παρέχει εργαλεία εξατομικευμένης ιατρικής, συνδέοντας όλα τα μέλη της αλυσίδας χρήσης βιολογικών δειγμάτων.

- PillApp: Εταιρία υποστήριξης εφαρμογής για κινητά τηλέφωνα,που χρησιμοποιείται στον τομέα των υπηρεσιών και σχετίζεται με την υγειονομική περίθαλψη.

- Solmeyea: Αγροβιοτεχνολογική εταιρία,η οποία παράγει πρωτεΐνες φυτικής προέλευσης με διαδικασίες «υβριδικής κάθετης καλλιέργειας μικροφυκών» που προστατεύονται από την πνευματική ιδιοκτησία της.

- ZEB AE: Εταιρία παροχής ενεργειακών υπηρεσιών (ESCO).

- Clio Muse Tours: Εταιρία υποστήριξης πλατφόρμας για επαγγελματίες του τουρισμού και του πολιτισμού, που δημιουργεί αυτο-οδηγούμενες ψηφιακές περιηγήσεις για κορυφαία αξιοθέατα και περιπάτους στην πόλη.

- Smart Grid Technologies: Εταιρία πληροφορικής με εξειδίκευση στην ανάπτυξη καινοτόμων τεχνολογιών και συνεργασιών λειτουργίας.

- NousPratIT IT Business Solutions PC: Εταιρία εξειδικευμένη στη διαχείριση διαδικασιών συντήρησης ακινήτων και εγκαταστάσεων πολύ μεγάλων και μεσαίων επιχειρήσεων.

Από τις ανωτέρω νεοφυείς επιχειρήσεις οι CentaurTechnologiesP.C., Collaborate, Docandu, Finloup, Solmeyea και SmartGridTechnologies θα συμμετάσχουν, δια εκπροσώπων τους, στα πάνελ του Φόρουμ Καινοτομίας, προκειμένου να παρουσιάσουν και δημόσια τις καινοτόμες ιδέες τους.

Για το πρόγραμμα του 2ου Φόρουμ Καινοτομίας και τα προφίλ των 18 Startup εταιριών,κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να ανατρέχει στην ιστοσελίδα του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου: www.german-chamber.gr ή να επικοινωνεί στο τηλ. 210 64 19 023.

Χρυσοί χορηγοί: BayerHellas, BoehringerIngelheimEllas, GoldairCargo.

Αργυροίχορηγοί: Fraport, JungheinrichHellas, OTEGroup, RobertBoschHellas, SIEMENSHealthineers, SoftwareCompetitivenessInternational.

Χορηγοί: AegeanMotorway, Eurosol.

Υποστηρικτής: EZA.

ΑΠΕ ΜΠΕ

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα