Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου 2019 16:03

Καινοτόμα αγροδιατροφική free online εφαρμογή από το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου

Το "Healthy V App" είναι μια καινοτόμα free online εφαρμογή, μια αγροδιατροφική και συμβουλευτική εφαρμογή που προωθεί τα γεωργικά προϊόντα, τον υγιεινό τρόπο ζωής και την ανάλυση των γεωργικών δεδομένων. Καλύπτει καταναλωτές και παραγωγούς με οικονομικά, κοινωνικά και περιβαλλοντικά θετικά αποτελέσματα.

Ρεπορτάζ: Κωνσταντίνα Δημοπούλου

Την πρωτοπόρα αυτή εφαρμογή, την οποία χαρακτηρίζει ως διατροφική επιχειρηματική ιδέα, περιγράφει μιλώντας στην "Εύφορη Γη" ο Γιώργος Προκόπος, προπτυχιακός φοιτητής του τμήματος Οικονομικών επιστημών Πανεπιστημίου Πελοποννήσου εκπροσωπώντας τη "Healthy V Team".

Το "Healthy V App" χαρακτηρίζεται ως μία αγροδιατροφική συμβουλευτική προωθητική εφαρμογή και κατηγοριοποιείται ως μία από τις πλατφόρμες προοπτικής στο πλαίσιο της αγοράς αγροδιατροφικών και αγροτικών προϊόντων.

Ειδικότερα η εφαρμογή απευθύνεται σε καταναλωτές επιδιώκοντας να λύσουν τα προβλήματα που προκύπτουν από την κακή επιρροή και τα ερεθίσματα που έχει αρκετός κόσμος. Πιο συγκεκριμένα απευθύνεται σε μία ευρεία γκάμα ατόμων του καταναλωτικού κοινού όπως για παράδειγμα αθλητές, καταναλωτές οργανικών προϊόντων, προϊόντων ΠΟΠ και ΠΓΕ, καθώς και σε εκείνους που επιθυμούν να ακολουθήσουν μια δίαιτα χαμηλή σε ζωικά λιπαρά, ευαισθητοποιώντας την ίδια στιγμή τη κοινωνία σε θέματα και ζητήματα που σχετίζονται άμεσα με τους φυτικούς και ζωικούς οργανισμούς.

Η ομάδα "Healthy V Team" προωθώντας τα ΠΟΠ προϊόντα της περιφέρειας Πελοποννήσου παρέχοντας με ένα πολύ καλά δομημένο και ισορροπημένο πρόγραμμα διατροφής, σε συνδυασμό με το ιατρικο-συμβουλευτικό κομμάτι μπορούν να επιτύχουν το θετικό αποτέλεσμα το οποίο επιδιώκεται.

Όσον αφορά στο κομμάτι των παραγωγών οφείλουν καθαρά την χρήση της διότι η ομάδα της εφαρμογής επιδιώκει την προσωπική συνάντηση με τους ίδιους, αλλά και ο παραγωγός να έχει την δυνατότητα να δώσει τα δεδομένα για μία επένδυση που θέλει να προβεί ή έχει ήδη προβεί, στην επιστημονική ομάδα και οι ίδιοι να την αξιολογήσουν ως οικονομολόγοι, αναλυτές αντίστοιχα στο κομμάτι εάν είναι κερδοφόρα ή εάν φέρει ζημία. Ενώ πολύ βασικό είναι πως ο παραγωγός προωθήσει τα προϊόντα του.

Επιπλέον η εφαρμογή έχει ως στόχο τη μείωση των εισαγωγών, ειδικά απ' την στιγμή που υπάρχουν τοπικά ΠΟΠ, και αυτά θέλουν να προωθήσουν κατά κύριο λόγο. Θεωρούν λυπηρό το γεγονός σε χώρες όπως η Ελλάδα, με τα τόσα τοπικά προϊόντα να μη γίνονται εξαγωγές.

Αυτή τη στιγμή υπάρχει ήδη ιστοσελίδα και η demo εκδοχή της εφαρμογής, όμως σκοπός είναι σε έναν χρόνο από τώρα να είναι διαθέσιμη η πλήρης εφαρμογή, η οποία προφανώς απαιτεί σημαντικό κεφάλαιο.

Η ομάδα "Healthy V Team" σαν φοιτητές του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου συμμετέχει σε πολλούς επιχειρηματικούς και αγροδιατροφικούς διαγωνισμούς.

Μέχρι στιγμής η ανταπόκριση του κόσμου είναι πολύ θετική, ενώ ποσοστό 78,6% δηλώνουν διαθέσιμοι να πληρώσουν για την συγκεκριμένη εφαρμογή, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της ομάδας.

Κύριος στόχος της εφαρμογής είναι να πετύχει την σύνδεση παραγωγών και καταναλωτών.

Συγκεκριμένα ο καταναλωτής θα μπορεί να κάνει την παραγγελία του στο site αλλά επιπλέον θα μπορεί να ο ίδιος τον να εντοπίζει τον παραγωγό, να επικοινωνεί μαζί του και να επισκέπτεται είτε το αγρόκτημά του, είτε το φυσικό του κατάστημα, για να παραλάβει απευθείας το προϊόν.

Η ιδέα ξεκίνησε στο πλαίσιο του συνεδρίου "Νέα γεωργία και νέα γενιά" που έγινε στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου ενώ η έρευνα ξεκίνησε πριν από 6 μήνες περίπου και υλοποιήθηκε στο μάθημα Αγροτικής Οικονομίας, του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών.

Στα σχέδια της επιχειρηματικής ομάδας είναι η ολοκλήρωση της εφαρμογής, καθώς μέχρι στιγμής διατίθεται στη demo μορφή, όπως επίσης να επεκταθούν στην διεθνή αγορά.

Η εφαρμογή - διακρίθηκε στον επιχειρηματικό διαγωνισμό Trophy Challenge του ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος φθάνοντας μέχρι τα ημιτελικά– παρουσιάστηκε από 11 έως 15 Σεπτεμβρίου από τον φορέα της Digital Greece στην 84η ΔΕΘ, περίπτερο 12, με την υποστήριξη του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, προκρίθηκε στη 2η φάση του Επιχειρηματικού Διαγωνισμού Ennovation 2019 της ΑΣΣΟΕ, αναμένονται τα αποτελέσματα του 1ου Επιχειρηματικού Διαγωνισμού Agritech, ενώ παράλληλα παρουσιάστηκε και στην Πελοπόννησος Expo 2019, στη Τρίπολη.

Το εγχείρημα αυτό δημιουργεί ένα πρόσφορο έδαφος γεμάτο ευκαιρίες διάκρισης και ανάδειξης των τοπικών ΠΟΠ προϊόντων, προσφέροντας μία αξιοσημείωτη εμπειρία ακόμη και στους πιο απαιτητικούς καταναλωτές και παραγωγούς, όπως υποστηρίζει η ομάδα.

Τα μέλη της ομάδας είναι: Γιώργος Προκόπος, Φωτεινή Κυριαζή, Ιωάννης Λαμπράκης, Μαρία Κούρτη, Ιωάννα Παναγούλη και συνεργάζονται με την καθηγήτρια του Τμήματος Ειρήνη Δασκαλοπούλου και την υποψήφια διδάκτωρ Φωτεινή Κυριαζή.

Διαβάστε περισσότερα στο 12ο τεύχος της "Εύφορης Γης"

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ANTHOKOMIKH 2024

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα