Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου 2019 16:00

Σακχαρώδης διαβήτης: Σωστή διατροφή, άσκηση και διαχείριση του στρες συμβάλλουν στην αντιμετώπιση του

Σακχαρώδης διαβήτης: Σωστή διατροφή, άσκηση και διαχείριση του στρες συμβάλλουν στην αντιμετώπιση του

Διαδραστικό σεμινάριο πραγματοποιήθηκε τη περασμένη Δευτέρα, με θέμα «Σακχαρώδης Διαβήτης: ο γλυκός μας σύντροφος», με διακεκριμένους καθηγητές - ομιλητές, στο αμφιθέατρο του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Ψυχικής Υγείας.

Ειδικότερα η σωματική άσκηση πρέπει να έχει χαρακτηριστικά θεραπευτικής άσκησης που θα λαμβάνει υπόψη τη φαρμακευτική αγωγή και τις συνοσηρότητες του ασθενούς. Αυτό είναι ιδιαιτέρως σημαντικό, καθώς μια βαριά άσκηση που ο ίδιος θεωρεί ότι του «ρίχνει το ζάχαρο» στην πραγματικότητα μπορεί να του προκαλέσει άλλα προβλήματα, όπως υπογλυκαιμία κ.ά. Σωστή διατροφή, θεραπευτική άσκηση και διαχείριση του στρες. Η διεθνής προσέγγιση για την αντιμετώπιση του Σακχαρώδους Διαβήτη αναβαθμίζει το ρόλο των τριών παραγόντων, καθώς πλέον οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι μαζί με τη φαρμακευτική αγωγή μπορεί να επιτευχθεί ακόμη και 100% έλεγχος και αντιμετώπιση της ασθένειας.

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου την εκδήλωση χαιρέτησε ο Περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης, ο οποίος χαρακτήρισε το διαβήτη ως βραδυφλεγή βόμβα, καθώς ένας στους δυο πάσχοντες από τη νόσο δεν έχουν διαγνωστεί. Η Περιφέρεια ρίχνει το βάρος στην πρόληψη σε συνεργασία με τους Δήμους της Αττικής για την υλοποίηση προσυμπτωματικού ελέγχου για όλους τους πολίτες του λεκανοπεδίου.

Στην εκδήλωση μίλησαν ο καθηγητής Γιώργος Δημητριάδης, Πρόεδρος της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας, η Χριστίνα Κανακά, καθηγήτρια Παιδιατρικής και Διευθύντρια της Α’ Παιδιατρικής Κλινικής ΕΚΠΑ, Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία», ο Ηλίας Μυγδάλης, Παθολόγος-Διαβητολόγος, Συντονιστής-Διευθυντής Β’ Παθολογικής Κλινικής και Διαβητολογικού Κέντρου του ΓΝΑ «ΝΙΜΤΣ», ο Νίκος Τεντολούρης, καθηγητής Παθολογίας, Υπεύθυνος Διαβητολογικού Κέντρου, Α’ Προπαιδευτική Παθολογική Κλινική ΕΚΠΑ στο ΓΝΑ «Λαϊκό», ο Αναστάσιος Φιλίππου, Αναπληρωτής Καθηγητής Πειραματικής Φυσιολογίας και Φυσιολογίας της Άσκησης, η Ανδριανή Βαζαίου, Παιδίατρος-Διαβητολόγος, Διευθύντρια ΕΣΥ, Υπεύθυνη Διαβητολογικού Κέντρου του Νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», τέλος, η Αιμιλία Παπακωνσταντίνου, Επίκουρη Καθηγήτρια Διατροφής και Μεταβολισμού.
Το Διαδραστικό Σεμινάριο Σακχαρώδη Διαβήτη διοργανώθηκε από την Ελληνική Ομοσπονδία για τον Διαβήτη (ΕΛ.Ο.ΔΙ) και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων- Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (Π.Ο.Σ.Σ.Α.Σ.ΔΙ.Α) στο Ε.Π.Ι.Ψ.Υ. και τελέστηκε υπό την αιγίδα του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (Π.Ι.Σ.), του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (Ι.Σ.Α.), της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (Κ.Ε.Δ.Ε.),, της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας (Ε.Δ.Ε.) και της Πανελλήνιας Ένωσης Αγώνος για τον Νεανικό Διαβήτη (Π.Ε.Α.Ν.Δ).

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ 

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022