Τετάρτη, 17 Μαϊος 2017 16:51

To «café-NEO» επιστρέφει με: «Ατμόσφαιρα – Κλίμα – Υγεία: Αόρατα σωματίδια με ορατές επιδράσεις»

Με στόχο την επικοινωνία της επιστήμης, το Navarino Environmental Observatory (NEO) συνεχίζει τον κύκλο ανοικτών προς το κοινό συναντήσεων, το Σάββατο 20 Μαΐου στις 7:30 μ.μ. (Tapas- bar, Διός Ιθώματα 6, Καλαμάτα). To επίκαιρο θέμα που θα συζητηθεί στο «café-NEO» είναι: «Ατμόσφαιρα – Κλίμα – Υγεία: Αόρατα σωματίδια με ορατές επιδράσεις», με προσκεκλημένο ομιλητή τον Καθηγητή Νίκο Μιχαλόπουλο, Διευθυντή του Ινστιτούτου Ερευνών Περιβάλλοντος και Βιώσιμης Ανάπτυξης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Η ανατολική Μεσόγειος είναι σταυροδρόμι πολιτισμών αλλά και αερίων μαζών από την Ασία, Αφρική, Αμερική και Ευρώπη. Δεχόμενη επιδράσεις από σημαντικές φυσικές (Σαχάρα) και ανθρωπογενείς πηγές (βιομηχανία, αυτοκίνητα, πυρκαγιές) θεωρείται περιοχή υψηλής επικινδυνότητας ως προς τις επιπτώσεις της ανθρωπογενούς κλιματικής αλλαγής που προκαλείται τόσο από αέριους όσο και σωματιδιακούς ρύπους. Τα ευρήματα της αύξησης της θερμοκρασίας, η συχνότητα εμφάνισης ακραίων καιρικών φαινομένων με σοβαρότατες οικονομικές, κοινωνικές και περιβαλλοντικές επιπτώσεις αλλά και η επίδραση της ρύπανσης στην ανθρώπινη υγεία είναι ένα μέρος της θεματολογίας που θα συζητηθούν σ’αυτό το café-NEO.

Οι συναντήσεις του «café-NEO» που πραγματοποιούνται με επιτυχία στην Πελοπόννησο, έχουν σκοπό την ενημέρωση σε σύγχρονα επιστημονικά θέματα, με έμφαση σε καίρια, τρέχοντα περιβαλλοντικά ζητήματα και όχι μόνο... Σε αυτές τις συναντήσεις με δωρεάν είσοδο, το κοινό  έχει την ευκαιρία να γνωρίσει καταξιωμένους Έλληνες επιστήμονες, που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, και να τους απευθύνει άμεσα ερωτήσεις και να λύσει τις απορίες του, σε ένα φιλικό περιβάλλον όπου η ενεργός συμμετοχή του κοινού και η συζήτηση είναι η αρχή και το τέλος.

Στο café-NEO, όπως και σε «καφέ της επιστήμης» ανά τον κόσμο, πίνοντας μία κούπα καφέ ή ένα ποτήρι κρασί, όλοι μπορούν να ενημερωθούν σε άμεση, κατανοητή γλώσσα σχετικά με τα τελευταία νέα στην Επιστήμη και στην Τεχνολογία. Τα πρώτα καφέ ξεκίνησαν στο Leeds της Αγγλίας το 1998 και από τότε έχουν εξαπλωθεί σε όλο τον κόσμο. 

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Σύκα: πόσο ωφέλιμα είναι για την υγεία »

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα