Πέμπτη, 21 Μαρτίου 2019 15:46

Πρόγραμμα Καταπολέμησης Κουνουπιών στους δήμους Μεσσηνίας εν όψει της έναρξης της θερινής περιόδου

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Κοινή συνεδρίαση των επιτροπών της προγραμματικής σύμβασης  «Πρόγραμμα Καταπολέμησης Κουνουπιών με πεδίο εφαρμογής περιοχές του αστικού συστήματος Δήμων της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας για την τριετία 2018-2020» πραγματοποιήθηκε παρουσία και του αναδόχου του έργου της Ένωσης Εταιρειών «ΒΙΟΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ-ΟΙΚΟΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΕ-ΙΝΣΕΚΟ ΕΕ».

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα σχετικά με την αποτελεσματική εφαρμογή του προγράμματος εν όψει της έναρξης της θερινής περιόδου.
Οι εργασίες που έχουν γίνει έως σήμερα, ενδεικτικά είναι οι εξής: Χαρτογράφηση εστιών αναπαραγωγής κουνουπιών. Η ενέργεια βρίσκεται σε εξέλιξη και θα βρίσκεται καθ ΄όλη τη διάρκεια του προγράμματος. Έως τώρα έχουν εντοπισθεί θέσεις στο αστικό σύστημα, οι οποίες μπορούν τοπικά να δημιουργήσουν προβλήματα όχλησης ενώ έχει προχωρήσει και η δημιουργία επιχειρησιακών χαρτών για διευκόλυνση της παρακολούθησης της δυναμικής των πληθυσμών των προνυμφών. Συνεχής είναι επίσης και η παρακολούθηση και καταγραφή του γένους και της πυκνότητας – πληθυσμού των προνυμφών στις χαρτογραφημένες εστίες. Καθ’ όλη τη διάρκεια του τριμήνου (Ιανουάριος-Φεβρουάριος-Μάρτιος) γινόταν και συνεχίζεται η παρακολούθηση και καταγραφή του πληθυσμού των προνυμφών κουνουπιών.
Το πρόγραμμα των επεμβάσεων έχει ήδη ξεκινήσει με επιλεγμένες επεμβάσεις προνυφοκτονίας σε ορισμένες περιπτώσεις που διαπιστώθηκε έντονη παρουσία πληθυσμών, ενώ σε πλήρη ανάπτυξη τα συνεργεία καταπολέμησης θα βρίσκονται από 01-04-2019 στο σύνολο της περιοχής παρέμβασης οπότε και θα συνταχθεί και ενδεικτικό μηνιαίο πρόγραμμα εφαρμογών. Το εν λόγω πρόγραμμα θα κοινοποιείται στους Δήμους της ΠΕ Μεσσηνίας, θα αναρτάται στην ηλεκτρονική σελίδα της ΑΝ.ΜΕΣ.ΑΕ ΟΤΑ, ενώ θα γνωστοποιηθεί και τηλεφωνικός αριθμός στον οποίο θα μπορούν να απευθύνονται οι πολίτες.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2019

Περισσότερο διαβασμένα