Πέμπτη, 04 Ιουλίου 2024 17:41

Go On : Ασφάλεια στην θάλασσα

Go On : Ασφάλεια στην θάλασσα

Τη στιγμή που οι παραλίες ξεχειλίζουν από κόσμο και οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν είναι σημαντικό να λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη την ασφάλεια όλων μας στη θάλασσα.

Ρωτήσαμε νέους της Καλαμάτας για τα πιο κρίσιμα ζητήματα που πρέπει να προσέχουμε αναφορικά με την ασφάλειά μας στη θάλασσα και προέκυψαν τα παρακάτω συμπεράσματα. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι είναι τα μοναδικά που πρέπει να μας απασχολούν, καθώς οι κίνδυνοι είναι αρκετοί σε κάθε περίπτωση και θα πρέπει να λαμβάνουμε υπόψη μας την ασφάλεια, τη δική μας και των γύρω μας, διαρκώς. Για να είμαστε πάντα χαρούμενοι και στις διακοπές μας.

Αρχικά, δεν πρέπει να ξεχνάμε τη χρήση αντηλιακού καθώς παίζει καθοριστικό ρόλο στην προστασία από τα διάφορα δερματικά προβλήματα που προκαλεί ο ήλιος. Η ενυδάτωση επίσης, είναι εξίσου σημαντική τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού που το δέρμα μας αφυδατώνεται.

Όσον αφορά στο κολύμπι, καλό είναι να προσέχουμε για τυχόν βράχια και να μην απομακρυνόμαστε χωρίς την επίβλεψη ναυαγοσώστη. Σε περίπτωση που δοκιμάσουμε κάποιο θαλάσσιο σπορ είναι προτιμότερο να έχουμε κάνει μια έρευνα για μαγιό που είναι πιο επαγγελματικά και ασφαλή, όπως τα μαγιό με μανίκια. Επίσης, θα ήταν αρκετά χρήσιμο στην τσάντα μας να έχουμε τα απαραίτητα φαρμακευτικά προϊόντα σε περίπτωση τσιμπημάτων από έντομα, αλλεργίες κ.λπ.

Πολύ σημαντικό να τηρούμε τον κανόνα πως δεν τρώμε πριν μπούμε στη θάλασσα.

Ακόμα, όπως πάντα, έτσι και το καλοκαίρι, εκτός από τη σωματική μας υγεία πρέπει να προσέχουμε και την ψυχική. Το καλοκαίρι είναι γνωστό ως η εποχή της χαλάρωσης και των διακοπών, όμως αυτό δεν σημαίνει πως εξαφανίζονται το άγχος, η πεσμένη διάθεση, η χαμηλή αυτοπεποίθηση και οι δυσκολίες που μπορεί να αντιμετωπίζει κάποιος. Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε λοιπόν πως δεν είμαστε μόνοι και πως όλα σιγά - σιγά μπορεί να γίνουν καλύτερα, και γι’ αυτό υπάρχουν ειδικοί που μπορούμε να συμβουλευτούμε για να μας βοηθήσουν να νιώσουμε καλύτερα.

Διαβάστε περισσότερα ενδιαφέροντα θέματα στο Go On #32

Προσοχή!!! Η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο εφόσον αναφέρεται στην καταχώρηση ως πηγή η eforigi.gr με ενεργό σύνδεσμο.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ 

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022