Δευτέρα, 09 Ιουλίου 2018 10:33

Ιατρικός εξοπλισμός ανά την Ελλάδα από το αποθεματικό του υπουργείου Υγείας

Με το Κ.Υ. Κρήτης, το ΠΕΔΥ Καλαμάτας και άλλες μονάδες ανά την Ελλάδα να έχουν σημαντικό μερίδιο στις κατανομές του υπουργείου υγείας για εξοπλισμούς μέσα στο 1ο 6μηνο του 2018 ανακοινώθηκε ο απολογισμός από το γραφείο του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη, σχετικά με την πορεία διάθεσης του αποθεματικού για το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η αξιοποίηση για επείγουσες ανάγκες Υγειονομικών Μονάδων ανά την επικράτεια έγινε "με τον καλύτερο δυνατό τρόπο". ¨οπως επισημαίνεται : "Η χρηματοδότηση αυτή που ξεπερνάει τα 6.000.000 € για το πρώτο 6μηνο, έγινε σε αυτή φάση με βάση μια προτεραιοποίηση αναγκών σε Μονάδες της 1ης, 5ης, 6ης και 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας της χώρας, ενώ αντανακλά με τον καλύτερο τρόπο την παγίωση της πολιτικής των πλεονασμάτων (και όχι των ελλειμάτων που εμφάνιζαν σταθερά οι προηγούμενες Κυβερνήσεις) στον χώρο της Υγείας, που διατίθενται για ανάπτυξη υποδομών και ανανέωση εξοπλισμού και όχι για περιστασιακά «μπαλώματα» ή έκτακτες «καταστροφές». Ταυτόχρονα, υποδηλώνει την εκφρασμένη πολιτική μας βούληση και προτεραιότητα να ανατάξουμε το δημόσιο σύστημα Υγείας και να το καταστήσουμε ποιοτικό και ανταγωνιστικό προς όφελος των πολιτών. Και έτσι θα πορευτούμε και στη συνέχεια…"

Όπως σημειώνεται, θα ακολουθήσει ενημέρωση και για τη διάθεση περαιτέρω πόρων από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και άλλες χρηματοδοτικές πηγές που αξιοποιούμε το ίδιο αποτελεσματικά.

Παρακάτω παρατίθενται οι σχετικοί αναλυτικοί πίνακες: 

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

04/2021

Περισσότερο διαβασμένα