Τρίτη, 31 Οκτωβρίου 2023 16:00

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Ημέρα ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού στην κεντρική πλατεία Καλαμάτας (Φωτογραφίες)

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Ημέρα ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού στην κεντρική πλατεία Καλαμάτας (Φωτογραφίες)

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, στο πλαίσιο της εκστρατείας για τον μήνα Οκτώβριο, ο οποίος έχει καθιερωθεί παγκοσμίως ως μήνας ενημέρωσης & ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού διοργάνωσε δράση αφιερωμένη στην πρόληψη και στην πρώιμη ανίχνευση του καρκίνου του μαστού.

Η Κινητή Ομάδα Υγείας του Τομέα Υγείας ΕΕΣ και το Περιφερειακό Τμήμα ΕΕΣ Καλαμάτας, βρέθηκε την Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2023 από τις 10.00 μέχρι τις 15.00 στην Κεντρική Πλατεία Καλαμάτας

Η υπεύθυνη της ομάδας κ. Δήμητρα Τσεκούρα, αναφέρθηκε στην συνέχιση της εκστρατείας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του γυναικείου πληθυσμού για τον καρκίνο του μαστού, για ακόμη μια χρονιά. Επισήμανε πως ο COVID ήταν ένας ανασταλτικός παράγοντας και έχει προκαλέσει μία
αναστάτωση στα θέματα υγείας, με συνέπεια ο κόσμος να αμελεί τον προληπτικό έλεγχο. Κύριος στόχος της δράσης είναι η εκπαίδευση στην αυτοεξέταση, αλλά και η συνταγογράφηση σχετικών εξετάσεων. Ανέφερε ακόμη πως είναι πολύ σημαντικό οι γυναίκες να γνωρίζουν τη φυσιολογική μορφή του μαστού τους, ώστε να αναγνωρίσουν τα ανησυχητικά συμπτώματα.

Η κ. Κατερίνα Γκόνου, πρόεδρος του Ερυθρού Σταυρού Καλαμάτας, επίσης μίλησε για τη σημασία της πρόληψης στο συγκεκριμένο θέμα και την αυτοεξέταση ως ένα μέσο πρόληψης του καρκίνου του μαστού.

Προσοχή!!! Η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο εφόσον αναφέρεται στην καταχώρηση ως πηγή η eforigi.gr με ενεργό σύνδεσμο.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ 

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022