Κυριακή, 11 Ιουνίου 2023 09:53

Ανακοίνωση Ιατρικών Συλλόγων της χώρας

Ανακοίνωση Ιατρικών Συλλόγων της χώρας

Σύμφωνα με ανακοίνωση των Ιατρικών συλλόγων της χώρας : Η λήψη ιστορικού, η κλινική εξέταση, ο καθορισμός θεραπείας και η συνταγογράφηση, αποτελούν ιατρικές πράξεις που απορρέουν αποκλειστικά από τη σχέση ιατρού - ασθενή και πραγματοποιούνται μόνο με φυσική παρουσία.

Σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην ισχύουσα ιατρική νομοθεσία , ιδιωτικοί φορείς , οι οποίοι παρέχουν αποκλειστικά υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας (Π.Φ.Υ.) , είναι οι ακόλουθοι: 1) ιδιωτικά ιατρεία, 2) ιδιωτικά πολυϊατρεία , 3) ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια , 4) ιδιωτικά εργαστήρια φυσικής ιατρικής και αποκατάστασης. 
Οι παραπάνω δομές υγείας λειτουργούν μόνο με την αδειοδότηση του εκάστοτε Ιατρικού Συλλόγου του νομού, όπως επίσης οι ιατροί / επιστημονικά υπεύθυνοι , που εργάζονται στις παραπάνω δομές , πρέπει να είναι δηλωμένοι στα μητρώα του συλλόγου.
Οι Ιατρικοί Σύλλογοι σας ενημερώνουν πως δεν υπάρχει καμία εταιρεία ή εφαρμογή που να αντικαθιστά τον ιατρό και δηλώνουν πως δεν έχουν αδειοδοτηθεί τέτοιου τύπου εγχειρήματα , που μόνο σκοπό έχουν την εμπορευματοποίηση της υγείας. 
Μαζί με τους πολίτες θα διατηρήσουν αραγές το αίσθημα της ασφάλειας στην παροχή υπηρεσιών περίθαλψης από τον ιατρό , γιατί αυτός είναι που προασπίζει έμπρακτα την υγεία. 

 

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ 

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022