Τρίτη, 14 Φεβρουαρίου 2023 18:00

Αίτημα ενίσχυσης της υγειονομικής περίθαλψης των περιοχών του Δήμο Μεσσήνης

Σημαντικά ζητήματα υγείας όπως η ίδρυση Κέντρου Υγείας στον Άγιο Ανδρέα και η στελέχωση με προσωπικό του Κέντρου Εφημέρευσης Λογγάς, συζήτησε με τον Υπουργό Υγείας την Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου ο Δήμαρχος Μεσσήνης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Μεσσήνης, στη συνάντηση που έγινε στο υπουργείο, ο Δήμαρχος εξέθεσε στον Υπουργό την υφιστάμενη κατάσταση στην Δημοτική Ενότητα Αίπειας, υπογραμμίζοντας το υγειονομικό κενό που υπάρχει στην περιοχή από το Πεταλίδι έως την Κορώνη. Επισήμανε ότι η περιοχή είναι ραγδαία αναπτυσσόμενη και τους θερινούς μήνες έχει πληθώρα επισκεπτών και παραθεριστών, γεγονός που αυξάνει την αναγκαιότητα υγειονομικής κάλυψης. Υπενθύμισε την απόφαση ίδρυσης Κέντρου Υγείας (δημοσίευση σε ΦΕΚ το 2007), τις ενέργειες που έχουν γίνει έκτοτε καθώς και την ύπαρξη οικοπέδου του Δήμου Μεσσήνης προκειμένου να διατεθεί για την ανέγερση και λειτουργία Κ.Υ. στον Άγιο Ανδρέα.
Αναφερόμενος στο Κέντρο Εφημέρευσης Λογγάς τόνισε ότι κρίνεται απαραίτητη η παρέμβαση του υπουργείου για την στελέχωση με προσωπικό ενός γενικού γιατρού και ενός νοσηλευτή, προκειμένου να καλύπτει τις κενές ημέρες που υπάρχουν τη δεδομένη χρονική περίοδο. Επίσης, ενημέρωσε τον κ. Πλεύρη ότι υπάρχει δημόσιο κτίριο στη Λογγά όπου μπορεί να στεγαστεί σταθμός ΕΚΑΒ, απαραίτητος για άμεση παρέμβαση στην ευρύτερη περιοχή.
Ο κ. Πλεύρης κατανόησε την ανάγκη παρέμβασης σε μία περιοχή με αλματώδη ανάπτυξη σε όλους τους τομείς και σημείωσε το ενδιαφέρον του ιδίου και του υπουργείου του για την επίλυση συγκεκριμένων ζητημάτων. Πρόσθεσε ότι εκπονείται από το Υπουργείο νέα χάρτα υγείας με νέα οργανογράμματα στον τομέα αυτόν και θα επακολουθήσει σχετική μελέτη και αξιολόγηση όλων των αιτημάτων. Επιπλέον, τόνισε ότι θα δρομολογηθούν άμεσα οι διαδικασίες για τη στελέχωση του Κέντρου Εφημέρευσης Λογγάς με έναν επιπλέον νοσηλευτή και έναν γιατρό προκειμένου να εφημερεύει όλες τις ημέρες του μήνα.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα