Κυριακή, 18 Σεπτεμβρίου 2022 12:00

Go On: Πρότυπο Κέντρο Μητέρα - Παιδί: Πολυπληθείς δραστηριότητες για γονείς και παιδιά

Το Πρότυπο Κέντρο Μητέρα - Παιδί έχει ήδη ξεκινήσει τις εγγραφές του για την νέα περίοδο και αυτές αφορούν τα πολύ χρήσιμα Σεμινάρια Προετοιμασίας Μητρότητας, το πρόγραμμα Βρεφικής Κολύμβησης, τις Σχολές Γονέων και τα Σεμινάρια Βρεφικού Μασάζ. Μετά τις καλοκαιρινές διακοπές και την μικρή ανάπαυλα του Αυγούστου το Πρότυπο Κέντρο «Μητέρα - Παιδί» στην Καλαμάτα μας κάνει μια μικρή παρουσίαση τεσσάρων, δημοφιλών, προγραμμάτων του που λαμβάνουν χώρα στον πολυχώρο του.

Πρόγραμμα Βρεφικής Κολύμβησης
• Κατάλληλο για βρέφη από 3 μηνών έως 5 ετών, όπου μαθαίνουν βασικές κολυμβητικές δεξιότητες μέσω της κοινωνικοποίησης, της άσκησης και της ψυχαγωγίας.
• Ενδυναμώνει την σχέση μητέρας - παιδιού μέσω της καθοδήγησης της εκπαιδεύτριας χτίζοντας μια γέφυρα εμπιστοσύνης, αφού μοιράζονται στιγμές χαράς σε όμορφο περιβάλλον.
• Εξοικειώνει τα βρέφη με το νερό και την άθληση και ξεκινά το χτίσιμο ενόςισχυρού καρδιο-αναπνευστικού συστήματος.

Σεμινάρια Προετοιμασίας Μητρότητας
• Τα σεμινάρια έχουν βασικούς άξονες: τον ανώδυνο τοκετό, τον θηλασμό, την φροντίδα - περιποίηση του νεογνού αλλά περιλαμβάνουν και ενημέρωση για τη λοχεία.
• Δίνονται κατευθύνσεις για θέματα όπως η υγιεινή, η διατροφή, η φυσική δραστηριότητα της εγκύου, πληροφορίες για την ανάπτυξη του εμβρύου και τα στάδια κύησης- τοκετού, αλλά και για την φροντίδα του μωρού στο σπίτι.
• Το σεμινάριο θηλασμού έχει ως στόχο να γνωστοποιήσει τα οφέλη του για τη μητέρα και το παιδί, να εξηγηθεί η διαδικασία, οι δυσκολίες που μπορεί να προκύψουν και πώς αυτές αντιμετωπίζονται.
• Στο σεμινάριο φροντίδας-περιποίησης νεογνού, δίνονται πληροφορίες για μια μεγάλη ποικιλία πρακτικών θεμάτων που απασχολούν τους γονείς. Ενδεικτικά παραδείγματα: το διατροφικό πρόγραμμα και ο τρόπος θηλασμού / ταΐσματος, τα απαραίτητα αξεσουάρ, οι πάνες, οι κολικοί, η θερμοκρασία του μωρού, η αναπνοή του, το κατάλληλο ντύσιμο, οι δραστηριότητες εκτός σπιτιού, η ασφάλεια στον ύπνο, ο ύπνος μαζί με τους γονείς.

Σχολές Γονέων
• Έχουν στόχο την πρόληψη, την ενημέρωση και την προστασία της ψυχικής υγείας των ανηλίκων και ενήλικων μελών της οικογένειας με σκοπό την βέλτιστη συνύπαρξη. Οι σχολές χωρίζονται σε 3 τμήματα:
• Σχολή μελλοντικών - υποψήφιων γονέων. Ο νέος ρόλος που θα επιτελέσουν, πώς η προσωπικότητας τους επηρεάζει το μωράκι τους, η διαμόρφωση δεσμών μεταξύ αυτών και του μωρού και πρακτικά θέματα όπως θηλασμός /ύπνος / διατροφή.
• Σχολή γονέων προσχολικής ηλικίας 0-5 ετών. Αναπτυξιακά ορόσημα του βρέφους, η σημασία της συναισθηματικής ανάπτυξης και ενσυναίσθησης, του παιχνιδιού και της κοινωνικοποίησης, προετοιμασία για τον παιδικό σταθμό και το νηπιαγωγείο, διατροφικές ανάγκες κ.α.
• Σχολή γονέων παιδιών ηλικίας 6-12 ετών. Επιτρέπεται και πότε η χρήση κινητού ή tablet; ένταξη στο σχολείο και σχολικός εκφοβισμός, συνεργασία στο τρίπτυχο παιδί - γονείς - σχολείο.
• Η θεματολογία μπορεί να διαμορφωθεί σε κάθε σχολή ανάλογα με τις ανάγκες και τις απαιτήσεις των γονέων της κάθε ομάδας!

Σεμινάρια Βρεφικού Μασάζ
• Είναι ένας τρόπος σύνδεσης μεταξύ βρέφους και γονέα που δημιουργεί αίσθημα ασφάλειας και εμπιστοσύνης με θετικά αποτελέσματα στην φυσική και συναισθηματική υγεία του μωρού.
• Ο γονιός μέσω του στοχευμένου αγγίγματος κατανοεί καλύτερα την γλώσσα του σώματος του βρέφους, τονώνοντας παράλληλα την νευρολογική του ανάπτυξη και ενδυναμώνοντας τους μυς ενώ βελτιώνει σημαντικά την ποιότητα το ύπνου του.
• Απευθύνονται σε γονείς με μωράκια έως 12 μηνών, με πρακτικό και θεωρητικό κομμάτι ενώ με την ολοκλήρωση παραδίνονται σημειώσεις και πιστοποιητικό παρακολούθησης.

Κάθε ένα από αυτά τα προγράμματα (μερικά μόνο από όσα προσφέρει το Πρότυπο Κέντρο «Μητέρα - Παιδί») είναι προσεκτικά διαμορφωμένο για τις ανάγκες γονέων και παιδιών. Μπαίνοντας στον πέμπτο χρόνο λειτουργίας του συνεχίζει να εξελίσσει τις πρωτοποριακές υπηρεσίες του, βασιζόμενο στην πολυετή εμπειρία του προσωπικού του, έτοιμο να εξυπηρετήσει τους γονείς της Καλαμάτας, των γύρω περιοχών του νομού αλλά και της Πελοποννήσου.

Ξεφύλλισε το Go On #21 - Back to school

Διάβασέ το και εδώ, στην πλατφόρμα Issuu

Προσοχή!!! Η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο εφόσον αναφέρεται στην καταχώρηση ως πηγή η eforigi.gr με ενεργό σύνδεσμο.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα