Δευτέρα, 16 Μαϊος 2022 09:01

Go On: ΠΑΙΔΙ & ΓΟΝΕΙΣ - Γιόγκα για παιδιά με χορό, κουκλοθέατρο, παιχνίδι και μουσική στο Πρότυπο Κέντρο Μητέρα Παιδί

Tο Πρότυπο Κέντρο Μητέρα Παιδί, με τη γιόγκα δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά να ασκηθούν και να ψυχαγωγηθούν ταυτόχρονα. Έχει αποδειχτεί ότι η γιόγκα δρα ευεργετικά στο σώμα και το πνεύμα τους και τα βοηθά να αποκτήσουν ισορροπία, όχι μόνο στην κίνηση, αλλά και τη σκέψη και τη συμπεριφορά τους.

Τα οφέλη για τα παιδιά και την οικογένεια

Η φυσική κατάσταση των παιδιών βελτιώνεται, οι μύες δυναμώνουν, η ευλυγισία τους αυξάνεται και μπορούν να ξεπεράσουν προβλήματα όπως η σκολίωση και η κύφωση, καθώς γυμνάζουν τη σπονδυλική τους στήλη. Επίσης, αποκτούν καλύτερη ισορροπία στις κινήσεις τους.

Παράλληλα, τα παιδιά μαθαίνουν να «καθαρίζουν» τη σκέψη και να εστιάζουν το μυαλό τους, έτσι συγκεντρώνονται πιο εύκολα στο διάβασμα ή σε οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα.

Όπως κάθε μορφή άσκησης, βοηθά στην υγιή εκτόνωση της ενέργειας και με τη σύνδεση σώματος – νου τα παιδιά αποβάλλουν το στρες και ηρεμούν. Δεν είναι τυχαίο που σε κάποια σχολεία του εξωτερικού, οι μαθητές που φέρονται επιθετικά δεν «μπαίνουν τιμωρία», αλλά κάνουν γιόγκα. Με αυτόν τον τρόπο, μπορούν να καταλάβουν τον εαυτό τους, το λόγο του θυμού ή της έντασής τους, με αποτέλεσμα λειτουργούν πιο ψύχραιμα και χωρίς εκρήξεις. Τέλος, έχει αποδειχτεί ότι τα παιδιά που κάνουν γιόγκα τείνουν να έχουν περισσότερη αυτοπεποίθηση.

Kids Yoga… αλλιώς!!!

Το Κέντρο «Μητερα-Παιδί» σε συνεργασία με την Αιμιλία Αφεντάκη, δασκάλα της Γιόγκα, προσαρμόστηκε  στις ανάγκες της  εποχής και εμπλούτισε τα μαθήματα Kids Yoga. Λόγω της μειωμένης κοινωνικοποίησης των παιδιών που ήρθε με τον κορονοϊό, πρόσθεσε στα μαθήματα δραστηριότητες με:

-ζωγραφική, 

-κουκλοθέατρο,

-ελεύθερο παιχνίδι

- επιτραπέζια και μουσική.

Έτσι, εκτός από την άσκηση και τη βελτίωση της φυσικής κατάστασης των παιδιών, το μάθημα γίνεται μια πολύπλευρη εμπειρία.

Με αυτές τις δραστηριότητες τα παιδιά αποκτούν παραπάνω ερεθίσματα, διευρύνουν τη φαντασία τους, μαθαίνουν να πειθαρχούν σε κανόνες και να συνεργάζονται,  μα πάνω από όλα χαίρονται και  ψυχαγωγούνται.

Ανταμοιβή των "μεγάλων" είναι το πλατιά χαμόγελα των παιδιών πριν και μετά το μάθημα!

 

Η ιδανική ηλικία για γιόγκα σε παιδιά

Η συνήθης ηλικία που ένα παιδί μπορεί να ξεκινήσει γιόγκα είναι τα 4 με 5 έτη. Στο Κέντρο δημιουργούνται μικρά γκρουπ της ίδιας ηλικιακής ομάδας, τηρώντας πάντα τα εκάστοτε μέτρα ασφαλείας.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με τα τηλέφωνα του κέντρου και να δώσετε στα παιδιά σας μια παραπάνω δυνατότητα να ασκηθούν,  να κοινωνικοποιηθούν και να χαρούν!

Διαβάστε περισσότερα παρόμοια και άλλα άρθρα στο fre press magazine Go On

Προσοχή!!! Η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο εφόσον αναφέρεται στην καταχώρηση ως πηγή η eforigi.gr με ενεργό σύνδεσμο.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα