Παρασκευή, 14 Ιανουαρίου 2022 08:30

Σωματείου Ειδικευμένων Ιατρών ΕΣΥ Μεσσηνίας: Συνάντηση με την διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρη

Συνάντηση του νεοεκλεγέντος ΔΣ του Σωματείου Ειδικευμένων Ιατρών ΕΣΥ Μεσσηνίας με την διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας.
Το νεοεκλεγέν ΔΣ του Σωματείου Ειδικευμένων Ιατρών ΕΣΥ Μεσσηνίας συναντήθηκε χθές, την Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2022 με την διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας κ. Ελένη Αλειφέρη και έθεσε τα ακόλουθα ζητήματα:
1. Μαζικές προσλήψεις ιατρικού προσωπικού έτσι ώστε να καλυφθούν τα σημαντικά κενά σε όλες σχεδόν τις κλινικές και τα εργαστήρια του Νοσοκομείου. Επιτάχυνση των διαδικασιών κρίσης ιατρών ΕΣΥ.
2. Ενίσχυση της μονάδας και της κλινικής COVID με πνευμονολόγους οι οποίοι στην συνέχεια θα στελεχώσουν την Πνευμονολογική Κλινική που θα πρέπει να δημιουργηθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Μεσσηνίας .
3. Μονιμοποίηση όλων των υπηρετούντων επικουρικών ιατρών
4. Προκήρυξη θέσεων ειδικευμένων ιατρών (πχ γενικών ιατρών) για την κάλυψη του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών για την μείωση του χρόνου αναμονής σε αυτό.
5. Μεταφορά του Εμβολιαστικού Κέντρου εκτός Νοσοκομείου και αποκατάσταση της λειτουργίας των Τακτικών Ιατρείων.
6. Βελτίωση των συνθηκών εφημέρευσης του ιατρικού προσωπικού.
7. Αναβάθμιση του Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας σε Νοσοκομείο περιφερειακής εμβέλειας με ανάλογη ενίσχυση όλων των τμημάτων του.
8. Να θεσπιστεί ένα έτος υποχρεωτικής ειδίκευσης των ιατρών στα περιφερειακά νοσοκομεία έτσι ώστε να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο έλλειψης ειδικευόμενων ιατρών σε αυτά.
Το ΔΣ του Σωματείου Ειδικευμένων ιατρών ΕΣΥ Μεσσηνίας θα συνεχίσει τις επαφές του με φορείς του τόπου με σκοπό την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

01/2022

Περισσότερο διαβασμένα