Τετάρτη, 15 Δεκεμβρίου 2021 20:32

Α. Πουλάς: "Η Κυβέρνηση είναι έκθετη πολιτικά και ηθικά"

"Η Κυβέρνηση είναι έκθετη πολιτικά και ηθικά" αναφέρει σε δήλωσή του ο βουλευτής Ανδρέας Πουλάς, υπεύθυνος του τομέα Υγείας του ΚΙΝΑΛ, με αφορμή τη μελέτη των καθηγητών Θεόδωρου Λύτρα και Σωτήρη Τσιόδρα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η μελέτη "δημοσιεύθηκε σε έγκριτη ιατρική επιθεώρηση και ήταν σε γνώση του πρωθυπουργού από τον Μάιο, επιβεβαιώνει την αποτυχία της Κυβέρνησης να θωρακίσει έγκαιρα το ΕΣΥ, ώστε να βελτιώσει την αποτελεσματικότητά του απέναντι στην πανδημία.

Σύμφωνα με τη μελέτη, καθημερινά φεύγουν από τη ζωή ασθενείς που υπό διαφορετικές συνθήκες θα μπορούσαν να ζήσουν, αφού η θνητότητα εκτός ΜΕΘ είναι αυξημένη κατά 87%. Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, που αναπτύχθηκαν γρήγορα αλλά δε στελεχώθηκαν ή στελεχώθηκαν με προσωπικό που δεν εκπαιδεύτηκε έγκαιρα ή έχουν προσωπικό που πολύ σύντομα θα υπερβεί τα όρια των αντοχών του.

Η Κυβέρνηση είναι έκθετη πολιτικά και ηθικά. Για το Κίνημα Αλλαγής, η πραγματική αύξηση και η κατάλληλη στελέχωση των κλινών ΜΕΘ με εξειδικευμένο και έμπειρο προσωπικό δεν είναι πολυτέλεια, αλλά επείγουσα ανάγκη και πρωταρχική επιλογή. Επιλογή ζωής".

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα