Τετάρτη, 13 Οκτωβρίου 2021 14:43

Go On: Οδοντιατρικός Σύλλογος Μεσσηνίας - Με συμμετοχές από Ελλάδα και εξωτερικό το 45ο Πανελλήνιο Παιδοδοντικό Συνέδριο

Ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Μεσσηνίας διοργάνωσε με επιτυχία το 45ο  Πανελλήνιο Παιδοδοντικό Συνέδριο σε συνεργασία με την Ελληνική Παιδοδοντική Εταιρεία, στις 17 με 19 Σεπτεμβρίου 2021, στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας.         
Η επιστημονική αυτή εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του Δήμου Καλαμάτας, ενώ συνδιοργανωτής ήταν η Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Να σημειωθεί πως πρόκειται για το μοναδικό μεγάλο συνέδριο στην Ελλάδα μέχρι το τέλος του 2021.

Ο τελικός απολογισμός του συνεδρίου υπήρξε εξαιρετικά θετικός, αφήνοντας απόλυτα ικανοποιημένους συνέδρους, ομιλητές και εκθέτες, η συμμετοχή των οποίων ξεπέρασε και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις καθώς οι συμμετέχοντες και τα συνοδά μέλη πλησίασαν τα 400 άτομα. Εντυπωσιακή ήταν και η συμμετοχή ομιλητών και συνέδρων από όλα τα μέρη της Ελλάδας, αλλά και του εξωτερικού (Αγγλία, Τουρκία, Ισραήλ).
Είναι το μοναδικό τριήμερο οδοντιατρικό συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στην Ελλάδα και μάλιστα διά ζώσης, από την έναρξη της πανδημίας.

Στο πλούσιο και πολύ ενδιαφέρον επιστημονικό πρόγραμμα, παρουσιάστηκαν και αναπτύχθηκαν θέματα που αφορούν την καινοτομία στην παιδοδοντική, τα σύγχρονα ερευνητικά δεδομένα κ.ά., κεντρίζοντας το ενδιαφέρον των συνέδρων.

Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε και η τελετή έναρξης του Συνεδρίου, η οποία ήταν αφιερωμένη στα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης (1821 – 2021) και συμπεριελάμβανε ομιλία από τον κ. Ιωάννη Πλεμμένο ερευνητή στο Κέντρο Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών, σύμβουλο – καθηγητή του Ανοιχτού Πανεπιστημίου και δρώμενο από την ομάδα «Πράματα και Θάματα» ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.
Χαιρετισμό απεύθυναν ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ.κ. Χρυσόστομος, ο οποίος κήρυξε και την έναρξη των εργασιών του συνεδρίου, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Παναγιώτης Νίκας, ο δήμαρχος Καλαμάτας κ. Αθανάσιος Βασιλόπουλος και ο αντιπρόεδρος της Ε.Ο.Ο. κ. Νικόλαος Δέδες. 

Όλοι οι σύνεδροι έλαβαν το κείμενο «Προειδοποίησις εις τας Ευρωπαϊκάς Αυλάς» της προκήρυξης της Μεσσηνιακής Συγκλήτου, σε μορφή παπύρου. Η Προκήρυξη αποτελεί ιστορικά το πρώτο πολιτικό και διπλωματικό κείμενο του Αγώνα. Μέσω αυτής, οι επαναστατημένοι Έλληνες γνωστοποιούν την απόφαση του έθνους να αποτινάξει τον ζυγό της οθωμανικής δουλείας, ζητώντας τη συνδρομή των χριστιανικών λαών. Μνημείο με το κείμενο της προκήρυξης υπάρχει στην πλατεία της 23ης Μαρτίου στην Καλαμάτα.

Στους ομιλητές και σε όλους τους συμμετέχοντες δόθηκε, επίσης, οικολογική τσάντα με παραδοσιακά προϊόντα της περιοχής μας από τις εταιρείες «ΣΥΚΙΚΗ», «ΑΦΟΙ ΛΑΜΠΟΥ», «ΑGROVIM», «ΚΑΦΕΚΟΠΤΕΙΟ ΣΠΙΝΟΣ», «ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ Π. ΠΑΠΑΔΕΑΣ & ΣΙΑ Ε.Ε».

Επίσης ο «Σύλλογος Μικρασιατών Καλαμάτας» και ο «Σύλλογος Επτανησίων Καλαμάτας»  προσέφεραν παραδοσιακά γλυκίσματα τα οποία παρασκεύασαν αποκλειστικά για τους ομιλητές και τους συνέδρους του συνεδρίου.

Οι επιχειρηματίες της πόλης μας συνέβαλαν στην πραγματοποίηση του Συνεδρίου διαφημίζοντας την επιχείρησή τους στο φυλλάδιο που εξέδωσε ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Μεσσηνίας.
 
Καθ’ όλη τη διάρκεια του συνεδρίου τηρήθηκαν αυστηρά τα πρωτόκολλα αυξημένης επαγρύπνησης που ισχύουν για τον SARS-CoV-2.

 ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ (Ν.Π.Δ.Δ.)

            ΚΩΝ. ΓΕΩΡΓΟΥΛΗ 8 – ΚΑΛΑΜΑΤΑ 24100

              ΤΗΛ. 27210 22136    FAX. 27210 22538

                         E-MAIL: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.          

 

Πρώτη δημοσίευση: Free Magazine Go On #12

 

Προσοχή!!! Η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο εφόσον αναφέρεται στην καταχώρηση ως πηγή η eforigi.gr με ενεργό σύνδεσμο.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα