Παρασκευή, 18 Μαϊος 2018 23:58

Ιδιοπαθείς Φλεγμονώδεις Νόσοι του Εντέρου (ΙΦΝΕ): Που οφείλεται η εμφάνισή τους και πως αντιμετωπίζονται διατροφικά;

 

Στις 19 Μαΐου είναι η Παγκόσμια Ημέρα για τις Ιδιοπαθείς Φλεγμονώδεις Νόσους Εντέρου, πρόκειται για χρόνιες παθήσεις που προσβάλουν το γαστρεντερικό σύστημα και χαρακτηρίζονται από τη χρόνια φλεγμονή, ενώ συμπεριλαμβάνουν τη νόσο Crohn (Crohn’s Disease, CD) και την ελκώδη κολίτιδα (Ulcerative colitis, UC), που θα λέγαμε ότι είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος. 

Ποια είναι τα συμπτώματα της κάθε νόσου και πώς μπορείτε να τις αντιμετωπίσετε σε περιόδους έξαρσης και ύφεσης των συμπτωμάτων; Γνωρίστε όλες τις απαραίτητες διατροφικές πληροφορίες στο άρθρο «Διατροφή και Ιδιοπαθείς Φλεγμονώδεις Νόσοι του Εντέρου»:

Οι Ιδιοπαθείς Φλεγμονώδεις Νόσοι του Εντέρου (ΙΦΝΕ) είναι χρόνιες παθήσεις που προσβάλουν το γαστρεντερικό σύστημα και χαρακτηρίζονται από τη χρόνια φλεγμονή, ενώ συμπεριλαμβάνουν τη νόσο Crohn (Crohn’s Disease, CD) και την ελκώδη κολίτιδα (Ulcerative colitis, UC), που θα λέγαμε ότι είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος. Η νόσος εμφανίζεται κυρίως μεταξύ της δεύτερης και τρίτης δεκαετίας της ζωής, ωστόσο μπορεί να εμφανιστεί και μεταξύ των 55 και 65 ετών. Οι ασθενείς αντιμετωπίζουν μεγαλύτερο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του παχέος εντέρου, ενώ η νόσος χαρακτηρίζεται από περιόδους εξάρσεων και υφέσεων.

Σε τι διαφέρουν η νόσος Crohn και η ελκώδης κολίτιδα; Που οφείλεται η εμφάνιση των ΙΦΝΕ; Πως γίνεται η διάγνωση της νόσου; Διατροφική αντιμετώπιση των ΙΦΝΕ

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

04/2021

Περισσότερο διαβασμένα