Τετάρτη, 15 Σεπτεμβρίου 2021 08:53

Καλαμάτα: Σοβαρά ιατρικά θέματα και κορονοϊός στην 5η Επιστημονική Συνάντηση

Σακχαρώδης διαβήτης, παχυσαρκία, υπέρταση, καρδιαγγειακά νοσήματα, αναπνευστικό, λοιμώξεις και ανοσοανεπάρκεια είναι οι τομείς που περιλαμβάνει το πρόγραμμα της 5ης Επιστημονικής Συνάντησης, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Καλαμάτα από 17 έως 19 Σεπτεμβρίου.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών του ιατρικού συνεδρίου, που θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο Φιλοξένια, διακεκριμένοι ομιλητές θα παρουσιάσουν νεότερα δεδομένα και σύγχρονες θεραπείες, ενώ θα γίνουν και ιατρικές συναντήσεις-επισκέψεις για το κοινό το Σάββατο το πρωί στο Πνευματικό Κέντρο της πόλης.

Στην επιστημονική εκδήλωση αναφέρθηκαν χθες σε συνέντευξη Τύπου ο Δήμαρχος Καλαμάτας Αθανάσιος Βασιλόπουλος και ο επ. καθηγητής Παθολογίας του ΕΚΠΑ, πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του συνεδρίου Παναγιώτης Χαλβατσιώτης.

"Η Καλαμάτα πληροί όλες τις προϋποθέσεις για να φιλοξενεί συνεδριακό τουρισμό υψηλού επιπέδου" σημείωσε ο κ. Βασιλόπουλος, ενώ ο κ. Χαλβατσιώτης αναφέρθηκε σε ένα πολυθεματικό συνέδριο με καλεσμένους παθολόγους, χειρουργούς, καρδιολόγους, εργαστηριακούς γιατρούς, ανάμεσά τους οι καθηγητές Νικόλαος Σύψας, Ευάγγελος Γιαμαρέλλος κ.ά., όπου θα αναπτυχθούν και επίκαιρα ζητήματα, όπως η πανδημία του κορονοϊού.

Την εναρκτήρια ομιλία, με θέμα τη συμβολή της τοπικής αυτοδιοίκησης στην αντιμετώπιση των σύγχρονων προβλημάτων υγείας, θα κάνει την Παρασκευή στις 9.00 το βράδυ ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, ο οποίος θα εγκαινιάσει και την επιστημονική εκδήλωση.
Σημειώνεται ότι τα εγκαίνια θα γίνουν στο Πνευματικό Κέντρο, ενώ οι εργασίες του συνεδρίου στο Φιλοξένια.

Εξέταση κοινού στο Πνευματικό Κέντρο

Το πρωί του Σαββάτου στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας ασθενείς με διαβήτη θα έχουν τη δυνατότητα να εξεταστούν σε σχέση με το "διαβητικό πόδι" από τον καθηγητή Αγγειοχειρουργικής του ΕΚΠΑ Ανδρέα Λάζαρη. "Οι μισοί άνθρωποι με κομμένο πόδι που βλέπουμε γύρω μας είναι από διαβήτη και όχι από ατυχήματα" σημείωσε ο κ. Χαλβατσιώτης τονίζοντας τη σοβαρότητα της ασθένειας. 

Την ίδια μέρα, επίσης στο Πνευματικό Κέντρο, θα βρίσκεται η καθηγήτρια Γυναικολογίας και Μαιευτικής Σοφία Καλανταρίδου, η οποία θα δέχεται γυναίκες για αυτοεξέταση μαστού και ενημέρωση στο θέμα της γονιμότητας. 

Τις εργασίες του συνεδρίου, που διοργανώνει η Ελληνική Εταιρεία Κλινικής Διατροφής και Μεταβολισμού, μπορούν να παρακολουθήσουν δωρεάν όλοι οι γιατροί της Μεσσηνίας.

Περισσότερες πληροφορίες, καθώς και το αναλυτικό πρόγραμμα με τις ομιλίες, μπορείτε να δείτε εδώ:

https://www.kalamata.gr/images/arthra/2021/09/14-21651/5ESKAL_PP1.pdf

Μαρία Νίκα

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα