Παρασκευή, 27 Αυγούστου 2021 18:57

Ανησυχία για την πορεία της πανδημίας στην Καλαμάτα - έκτακτη συνέντευξη Τύπου

Συνέντευξη Τύπου για την αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στην Καλαμάτα έδωσαν το μεσημέρι ο Δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, η Διοικήτρια του Νοσοκομείου Ελένη Αλειφέρη, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας Δημήτρης Τζωρτζίνης και ο σύμβουλος του Δημάρχου, καθηγητής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, Παναγιώτης Χαλβατσιώτης.

Ο κ. Βασιλόπουλος μίλησε για εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση, αναφερόμενος και στα αποτελέσματα των αναλύσεων από τον Βιολογικό Καθαρισμό της Καλαμάτας που έδειξαν 7.000 ενεργά κρούσματα.

Ο κ. Χαλβατσιώτης αναφέρθηκε σε διαπιστώσεις, με βάση τα στοιχεία, όπως την αύξηση κρουσμάτων σε περιοχές που δεν είναι τόσο τουριστικές όπως π.χ. η Ικαρία σε σχέση με τη Μύκονο, και πρόσθεσε ότι ο μέσος όρος ηλικίας των νοσούντων έχει πέσει στο 30 με 50. 

Ο κ. Τζωρτζίνης απέδωσε την αύξηση των κρουσμάτων στη χαλάρωση λόγω καλοκαιριού και έκανε λόγο για μεγάλη πίεση του συστήματος υγείας, δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

Η κα Αλειφέρη περιέγραψε την κρίσιμη κατάσταση στο Νοσοκομείο, το οποίο, ωστόσο, είπε ότι λειτουργεί σε πολύ υψηλό επίπεδο. Μάλιστα, όπως ανέφερε, χθες συνειδητοποίησε ότι οι νοσηλευόμενοι με κορονοϊό του Νοσοκομείου Καλαμάτας ήταν όσοι και στον Ευαγγελισμό. "Ασφαλώς το Νοσοκομείο έχει σενάρια για το τι θα κάνει εάν υπάρξει μεγαλύτερο πρόβλημα, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι θα πρέπει όλοι με τη συμπεριφορά μας να το εξαντλήσουμε. Γιατί αυτό έχει συνέπειες".

Όσον αφορά τη λειτουργία του ιδρύματος από την 1η Σεπτέμβρη που θα ισχύσουν οι αναστολές για το μη εμβολιασμένο προσωπικό, σημείωσε ότι το Νοσοκομείο είναι προετοιμασμένο να λειτουργήσει κανονικά, ενώ συμπλήρωσε ότι το ποσοστό που δεν έχει εμβολιαστεί είναι 17%.

Μαρία Νίκα

 

Ακολουθήστε μας:

Τώρα η Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας! Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ 

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022